Christmas, here I come!

Det är ÄNTLIGEN fredag den 12:e december och jag åker hem imorgon!!! :D:D:D:D Och jag sa ju att jag skulle tala om för er vad jag gjorde den här veckan innan jag lämnar Wales för 3 veckor, so on with the story!

Måndag hade jag prov i Lexis and Phonology. Kämpade fortfarande med foldern till Starting to Write så jag kan väl inte gärna påstå att jag hade pluggat alltför mycket till provet. Tror att det gick ganska bra i alla fall dock. Efter provet drog jag in till Cardiff för sista julshoppingen. Inte alls lika mysigt i Cardiff den här gången men det kan ha berott på vädret. Det regnade. Men jag hittade allt jag skulle ha tag på det så det var ju bra ändå :D. Allas julklappar är nu fixade. Resten av kvällen gick åt till att ända lite smådetaljer på min novell (med hjälp av mamma, Michele och Niclas :) Tack så mycket!) och till att skriva ett utkast till min critical review. Har koll på vad jag vill ha sagt nu så det ska inte vara några problem att renskriva den imorgon.

Tisdag skrev jag klart min critical review. Den måste vara på en valfri novell från en speciell bok: Teaching a Chicken to Swim. Jag vet, titeln är superkonstig. Jag valde i slutändan en novell som handlade om Star Trek och att resa i tiden, nörd som jag är :P. Hellre det än någon tråkig novell om relationer... Sen skrev jag klart min dikt också. Som är jätte dålig, btw, så den kommer ingen att få läsa. Jag är ingen poet, det ska gudarna veta. Jag håller mig till mina noveller istället. 

Onsdag börjde med Grammar. Vi var ca 6 stycken som dök upp så det var inte världens seriösaste lektion. Vi pratade om jul, religion och lyckades få in lite past simple, present simple osv också. Efter lektionen lämnade jag in min folder. Yay! Sista deadlinen innan lovet!!! Sen tvättade jag massa kläder och läste en bok till Reading Writing Women. Mary Prince hette den och var en biografi av en slav och hennes liv. Väldigt kort bok så det tog bara en timme och en halv att läsa ut den. 

Torsdag var jag en hemsk människa. Jag erkänner, jag är fruktansvärd. Jag skippade mina två lektioner. Men jag hade en någolunda bra ursäkt! Rivka, en av mina vänner, hade övertalats av sin pojkvän Josh och hans kompis Lennox att vara chafför åt dem till en plats som heter St Fagans, ett slags utomhus museum där man går omkring i en "dåtida" walesisk by och får se hur det såg ut på den tiden. Och Rivka frågade om jag ville följa med så hon slapp vara ensam med killarna. Kultur, people! Självklart följde jag med! Jag fick ju chans att leka turist igen... :P Men vad kallt det var!!! Det var frost på marken så gott som hela dagen. Men kul var det! :D Vi var där i ca 4-5 timmar och efteråt var vi så frusna och hungriga att vi åkte till Cardiff Bay och Red Dragon Center för att äta (mmm, lasagne...). Jag hade jättekul hela dagen och jag ångrar inte att jag skippade lektionerna. Tog en superlång varmdusch när jag kom tillbaka dock... Men här är några bilder jag tog under dagen:







Fredag morgon hade jag Writing Media. Det var inte många som dök upp till den lektionen heller, men det verkade som om lärarna nästan förväntar sig det. "Last week," säger dem. "Not many people show up for class last week before Christmas." Så vi hade vanlig lektion i knappt en timme och sen gick vi till ett kafé allihop och drack kaffe (i mitt fall varm choklad). Jätte mysigt :). Sen hade jag Reading Writing Women (i knappt en halvtimme eftersom vi var två stycken där) och på eftermiddagen Fictionalizing the Valleys. I en timme istället för två eftersom, igen, så få var där. Och kvällen spenderade jag hemma hos Ricky tillsammans med Eline där vi tittade på film. Ultra Violet, något futuristiskt superhjälte drama. Tror att vi såg den mest för att Ricky fick välja och han tycker att hjältinnan i filmen är het :P.

Och jag vet att jag skulle ha lagt upp det här redan i fredags men det glömdes bort i all packning osv. Men hemma är jag i alla fall vid det här laget och det känns jättekul! :D Kraaaaaaam

Attackerad av förkylningsbakterien!

Det här kommer inte att bli ett särskilt spännande inlägg. Större delen av veckan har jag varit förkyld, till och med missat lektioner för att jag mådde så dåligt :(. Och resten av tiden har jag pluggat. Sådär roligt måste jag erkänna men det är väl ett nödvändigt ont :P. Här är min vecka:

Måndag kämpade jag med min portfolio till Starting to Write som ska lämnas in onsdag den 10:e december. Portfolion måste innehålla en novell, en dikt och en "critical essay". Och jag är så otroligt dålig på att skriva dikter. Älskar att läsa dem (speciellt Edgar Allan Poe, han var en mästare!) men tycker inte alls om att skriva dem själv. Speciellt inte en som ska betygsättas! Så jag jobbade på dikten en hel del på måndagen. (Har väl ungefär en tredjedel klar nu i slutet på veckan och bara 3 dagar till deadline. Panik.)

Tisdag vaknade jag och insåg att jag inte mådde särskilt bra. Hade egenligen bara halsont vid det laget och inga lektioner den dagen så jag kunde ta det ganska lugnt. Bitvis :P. Hade bestämt med en tjej från min Lexis och Phonology klass, Rivka, att vi skulle gå ner till Student Union tillsammans. Det var nämligen en liten julmarknad där just den dagen. Julmarknad och julmarknad förresten... Något av en besvikelse. De hade nästan ingenting så vi stannade inte särskilt länge. Det råkade också vara Rivkas födelsedag och hon bjöd in mig till att hänga med henne, hennes pojkvän och en annan tjej som heter Megan (som jag har Writing Media med på fredagar) på bio på kvällen. Okej att jag kanske inte mådde toppen men jag säger aldrig nej till en bio :). Rivka har körkort så det tog inte lång tid att komma dit. Vi såg en film som hette "Ghost Town". Väldigt rolig på sina ställen. Så rolig att jag under en scen skrattade så jag grät :D.

Onsdag mådde jag ännu sämre och lyckades inte släpa mig iväg på lektion. Jag tillbringade dagen i sängen och sov.

Torsdag mådde jag fortfarande dåligt men jag gick på Starting to Write på eftermiddagen i alla fall. Mest för att jag visste att vi skulle få tillbaka ett arbete vi lämnat in tidigare. Kommer ni ihåg när jag hade ett "timed assignment"; 48 timmar på mig att skriva en kort novell? Det var det arbetet vi fick tillbaka. Jag fick 71%!!! :D Vilket alltså är den högsta nivån man kan få (över 70%). Så stolt över mig själv! Läraren skrev: "This is a very beautifully evoked interior meditation and I really like the way you use second person narration. You pick out some very sharp details: the eyes of the coyote, the eyes of the old man, the leaves blown by the wind etc. This is a really good piece of writing. I like it a lot." Väl värt att släpa mig till lektionen för det :D.

Fredag var jag fortfarande sjuk. Hur trist är inte det, sjuk på en fredag? Så jag bestämde mig för att vara ännu tråkigare och plugga hela dagen.

Lördag börjar jag äntligen må bättre (Hoppas jag verkligen med tanke på den otroligt äckliga host/huvudvärk/halsont medicin jag tar!!! Smaken av medicinen stannar kvar i munnen hela dagen trots att jag äter och dricker andra saker. Blääää.)  Pluggade hela lördagen också. Nu är det officiellt. Jag är världens tråkigaste människa. Pluggar fredag OCH lördag :P. ...Och kollar på film. Men jag har i alla fall skrivit klart min novell till onsdagens portfolio! Måste bara finslipa den lite. Go me!

Söndag har jag... Gissa... Rätt! Jag har PLUGGAT! :D Och gått till affären för att köpa det jag behöver för sista veckan här borta. Jag insåg också att jag har prov imorgon så jag har pluggat till det.

Och det, gott folk, är faktiskt hela min vecka. Otroligt trist att läsa, jag vet. Förlåt Maja... (Och alla ni andra förstås :P) Kan tyvärr inte göra så mycket åt det. Förhoppningsvis är nästa inlägg (vilket jag planerar till fredag eftersom jag åker hem på lördag) liiite roligare i alla fall. Saknar er otroligt mycket men snart kommer jag och hemsöker er igen! DARRA, ni dödliga!!! ...Sorry.

Kraaaaaaaaaaaaaaam på er!

Julshopping och första biobesöket! :D

Ganska händelserik vecka, tro det eller ej :P. Jag har julshoppat en hel del och fått ångest över allt skolarbete jag måste hinna bli klar med de här sista 2 veckorna... Men strunt i det! Jag ska berätta om den gångna veckan istället.

Måndag hände egentligen inte så mycket. Jag hade min Lexis and Phonology på morgonen och resten av dagen gick åt till att plugga och tvätta kläder. Och handla mat.

Tisdag är ju min lediga dag så jag bestämde mig för att spendera dagen i Cardiff och leta julklappar. Jag åkte in någon gång runt 1 (själv) och hade det väldigt trevligt i Cardiff. Det var på sätt och vis ganska skönt att jag var där ensam. Jag kunde göra precis vad jag ville utan att behöva tänka på någon annan ;). Till exempel turistade jag lite och tog ett par foton. Bland annat vandrade jag bort till Parliamentet och tog kort på det. Det var så himla fint väder så jag kunde liksom inte låta bli; klarblå himmel och solsken (fast fortfarande kallt). Här är ett av fotona som jag tog:




Jag hittade en jättekul butik som jag fastnade i. The Pier hette den och det var massa heminrednings prylar, ljus och vackra saker. Med andra ord, precis sån butik som jag älskar (och som därför är helt livsfarlig för plånboken). Och självklart hade de rea också, vilket innebär att man köper mer än vad man borde... Men kul var det! :D Sen hittade jag i en second hand butik en stor bok med alla Sherlock Holmes historier som jag bara måste köpa såklart. Jag älskar Sherlock Holmes. Den kostade knappt 5 pund så det kunde det definitivt vara värt. Jag gick raka vägen in på Starbuck's med min nya bok, slog mig ner i en fotölj och läste samtidigt som jag drack varm choklad med vispgrädde och åt en blåbärsmuffins. Mums! :D Någon gång efter fyra började det mörkna, vilket innebar att de tände julbelysningen på Queen Street så jag gick omkring och var lycklig över det :). Sen var det dags att åka tillbaka till Universitetet för att äta middag.

Onsdag började med Grammar lektionen där vi fick tillbaka provet från förra veckan. Jag hade 48 rätt av 50! Väldigt nöjd med mig själv, jag trodde inte att provet hade gått SÅ bra :). Efter lektionen gick Eline och jag in till Pontypridd och köpte lite fler julklappar. Jag hittade en jättefin klänning i en av affärerna som jag kände mig tvungen att köpa; jag har letat efter en ny klänning till julafton. Dessutom köpte jag en adventsljusstake för att fixa lite julstämning på mitt rum. Så direkt efter att jag kom tillbaka totalstädade jag hela rummet, tände ljusstaken (jättefint!) och la upp hallondoftande potpurri som jag köpt dagen innan i en skål och ställde det under ljusstaken. Så nu doftar det underbart av hallon i mitt rum :D. 

Torsdag hade jag Reading/Writing Women där vi fortsatte att prata om Jane Austen och direkt efter hade jag ett möte med min "progress tutor" Des Berry, läraren jag har i Starting to Write, för att prata om ifall allt går bra för mig osv. Efter det och innan Starting to Write läste jag en bok av Nicholas Sparks (tog bara en och en halv timme at läsa den) som hette A Walk to Remember. Underbar bok! Jag kan ärligt säga att den fick mig att gråta. Jag har filmen också men hade inte sett den än så det passade jag på att göra den kvällen. Filmen var också jättebra. 

På fredags morgonen hade jag Writing Media, favorit lektionen, och vi fick tillbaka våra reviews som vi lämnat in ett par veckor tidigare. Den som jag skrev om balletföreställningen jag såg med Eline. Jag fick 64% i betyg, vilket är ganska bra. Nu kan vara ett bra tillfälle att förklara betygssystemet här borta. När man får betyg på någonting är över 70% oftast det bästa man kan få (de använder sällan 80-100) så jag antar att man skulle kunna säga att 70% och över är som MVG, 60-69 är som VG och 50-59 är G. Så det var ett ganska hyfsat betyg. Det var bara 10% av slutbetyget dessutom så jag ska verkligen jobba för att höja mig till 70 strecket. På eftermiddagen hade jag Fictionalizing the Valleys och resten av kvällen spenderade jag med att plugga. Spännande, inte sant? Plugga en fredagskväll. Och Eline åkte till London för att träffa några kompisar så jag hade helgen för mig själv. 

Lördag pluggade jag under dagen men på kvällen hade jag bestämt med Matti att vi skulle gå på bio i Cardiff och se Max Payne. Stämningen i Cardiff var jätte härlig. Wales spelade mot Australien i rugby så det var sportfånar över hela staden. Och massa poliser :P. Filmen var supercool! Det var förresten också första gången jag gått på bio här i Wales så det var extra roligt. Och Matti är jättekul att umgås med så det var en fantastisk kväll. Jag bara måste lägga in en bild på film affischen, sorry :P




Efter filmen bestämde vi oss för att stanna kvar i Cardiff och ta sista tåget tillbaka kl halv elva så först gick vi till Hard Rock Café och tog någonting att dricka. Han drack öl, jag drack vitt vin. Vi stannade inte så värst länge; det är svårt att prata med varandra inne på Hard Rock med den höga musiken och allt. Så vi fortsatte att gå gatan fram mot slottet. Det var också nu som vi insåg att Wales vunnit matchen mot Australien; Cardiff var full med människor som firade segern med sång och alkohol :P. Precis vid slottet och Parlimentet står ett stort parisehjul vid vars fot de anordnat en isrink där folk kan åka skridskor. Skridskor är inte min starka sida men vi bestämde oss för att ta en tur i parisehjulet i alla fall. Det var väldigt mysigt att se hela Cardiff från toppen. Väldigt vackert med alla ljus :). Fast kallt, förstås. "Det enda som saknas är julmusik," sa Matti och tog upp sin mobil. Han hade faktiskt julmusik på mobilen! Det fick mig att skratta. Så vi satt där och lyssnade på Santa Claus is Coming to Town och liknande :D. Därefter gick vi Queen Street ner och bort till Central stationen och tog tåget tillbaka till Treforest. Väl framme gick vi till en pub och tog ett glas till innan vi gick hem och lagade pasta (vid det här laget var vi båda hungriga :)). Jag hade jättekul hela kvällen och jag hoppas att vi kan gå på bio tillsammans igen någongång. 

Söndagen sov jag så gott som hela förmiddagen (somnade inte förrän kl 4 natten till söndag :P) och sen pluggade jag resten av dagen. På kvällen gick jag hem till Ricky och kollade på film och lyssnade på musik tills Eline kom tillbaka och gjorde oss sällskap. Och nu är jag tillbaka på mitt rum och borde egentligen ha gått och lagt mig för minst en timme sedan. Skäms, Henriette... :P Så godnatt på er allesammans! Ses snart (bara 2 veckor kvar!!). 

Kraaaaaaaaaaaaam 

RSS 2.0