Business before pleasure...

Den här veckan har jag pluggat nästan oavbrutet. Det har varit inlämningar, på prov, på böcker att läsa tills jag trodde att jag skulle bli galen. Men, som mamma och pappa så snällt brukar säga, man kan inte bli något som man redan är. Så det har inte gått någon nöd på mig! :D

Måndag började med min Lexis and Phonology klass. Eftermiddagen gick sedan åt till att sova middag och åt att plugga. Både prov och inlämningsuppgift den här veckan, som sagt. Inlämningsuppgiften är för Fictionalizing the Valleys och handlar om de böcker vi läst hittills.

Tisdag har jag ju inga lektioner så jag pluggade mest den dagen också. Framförallt koncentrerade jag mig på inlämningsuppgiften eftersom det var deadline på onsdag kl 4.

Onsdag hade jag först Grammar på morgonen och prov på allt vi lärt oss fram tills nu. Alltså handlade det om nouns; common, proper, abstract och reflexive, pronouns, articles; definite och indefinite, subject och object; direct och indirect. Jag tror att provet gick ganska bra. Det får jag väl se på onsdag när vi får tillbaka dem. Jag lämnade in uppgiften för Fictionalizing the Valleys i tid och ägnade resten av dagen åt att läsa Jane Austens Mansfield Park till Reading/Writing Women.

Torsdag inleddes med Reading/Writing Women där läraren pratade om Jane Austen och Mansfield Park. Den lektionen är bara en timme så det känns alltid som den knappt har börjat innan den är slut :P. Fram till Starting to Write klockan 3 läste jag vidare i Mansfield Park. Vi pratade om characterisation i Starting to Write. Vi fick ca 10 minuter på oss att beskriva en person, levande eller påhittad, innan vi skulle läsa upp vad vi skrivit för de andra. Läraren sa: "Make me see, feel, hear, even smell the person you're describing." Jag gillar egentligen inte att läsa upp vad jag skriver på de där lektionerna. När jag har fått tid att jobba med en text ett tag är det okej för då har jag skrivit, skrivit om och rättat och är antagligen ganska stolt över vad jag har åstadkommit i slutändan. När jag bara kluddrat ner något på 10 minuter är jag inte stolt alls. Men ni kan ju få se vad jag skrev i alla fall (personen som beskrivs är påhittad):

She's tall, taller than other girls her age. Teachers mistake her for a middle-school student even though she just started primary school two months ago. Her feet are big, hidden inside her trainers and her laces are almost always mysteriously undone. Her face is plain; her nose a bit crooked, her lips very thin and her blue/grey eyes a bit droopy. Not that her face is very visible. The thick curtain of brownish hair takes care of that, sheilding her face from the world. The other kids stay away from her. She's strange, they say. Never says a word, always turns away or starts fiddling with the zipper of her jacket if someone adresses her. The teachers don't know what to make of her either. They try talking to her mom when she comes to pick her daughter up but she always seems to be in a hurry. With a quick apology and her daughter by the hand (the girl already reaching up to her mother's shoulder even though the mother is in no way short herself) she zooms out the door.  

På kvällen satt jag och tittade på en filmatisering av Mansfield Park (tröttnade på boken efter ett tag men jag ska ändå försöka läsa klart den tills torsdags lektionen nästa vecka). Himlen var så otroligt vacker den kvällen; alldeles rosa. Jag tog ett foto så ni kanske kan se vad jag menar:




På fredagen hade jag min Writing Media klass. Det är utan tvekan min favorit lektion på hela veckan, även om det är en hemsk tid: kl 9.00 fredag morgon. Anledningen till att det är min favorit lektion är för att vi är så pass få i den gruppen, ca 10 stycken, så jag känner igen alla, vet vad de flesta heter och har pratat med nästan alla. Stämningen är bara så härlig. Just den här fredagen fick jag spela någons fru. En kille i klassen är uppenbarligen gift (han verkar väldigt ung för att redan ha gift sig) och hans fru och han har just den klassen tillsammans men hon var sjuk idag. Så läraren sa: "Oh don't worry, I'm sure Henriette can be your wife today." Så efter lektionen frågade jag honom: "Was I any good as your wife?" Och han sa: "Yeah, you were great." :D Den lektonen pratade vi om att beskriva platser och läraren sa till oss att beskriva själva rummet vi har lektion i. Hon sa att det inte spelar någon roll om det bara blir en lista eller någonting annat. Bara skriv ett par rader. Jag skrev:

Smooth tables, slightly cold to the touch. The scraping sound of pens against paper. Red and grey chairs with black frames. Faint sounds from outside, cars and people passing by. Their voices not exactly clear; more of a quiet rumble you can identify as speech because you've heard it so many times before.

Efter den lektionen hade jag Reading/Writing Women igen i en timme och vi fortsatte att diskutera Mansfield Park. Hittills har jag läst en tredjedel av boken. På eftermiddagen hade jag Fictionalizing the Valleys och vi började prata om Rhys Davis, en annan Walesisk författare, och ett par av hans små noveller. Fastän det var fredag gjorde vi inget speciellt den kvällen. Det berodde på att jag och Eline skulle iväg på dagsutflykt på lördagen.

Lördag morgon var vi uppe redan före 7 och kvart över 8 infann vi oss utanför Student Union för att vänta på bussen. Det var ca 40 stycken andra där, alla så uppenbart internationella elever :P. Resan gick till Cadbury World, vilket är en chokladfabrik i Birmingham och det största märket av choklad i Storbritannien, och sedan in till Birmingham för shopping. Det tog lite mer än 2 timmar att åka dit. Väl framme fick vi gå omkring själva i en timme innan den guidade turen började. Så vi gick runt till baksidan där det fanns ett litet museum (och jag menar litet: det var bara ett rum) och en slags show man kunde gå på där de berättade (väldigt överdrivet och gjort för att intressera barn så väl som vuxna) hur de skapade Cadbury Dairy Milk Chocolate gjord på ett och ett halvt glas färsk mjölk. Efter turen kom vi till ett rum där ena väggen såg ut så här:




I kranarna fanns det smält choklad och vi fick alla en mugg choklad tillsammans med varfri smaksättning från rören på väggen. Till exempel kunde man välja att få mashmellows, eller godis, eller popcorn i chokladen. Jag valde biscuits, kex, och det var jätte gott! Sen var det dags för den guidade turen och vi fick gå genom olika delar av fabriken. Först en djungel där de visade kakaons ursprung, sedan hur choklad tillverkas och hur fabriken byggdes, vilka grundarna var osv. Vi fick se lite av själva fabriken också men maskinerna vad avstängda och obemannade så personligen tyckte jag inte att just den delen var så rolig. Vi fick gratis choklad lite här och där förstås och det var kul :). Men sen på slutet kom vi till en slags åkattraktion där man satt i små vagnar och åkte genom "Cadbury World" där små kakobön-figurer sjöng och åkte skidor, svingade sig i lianer och jag vet inte vad. Jag gillade det inte alls. Först och främst kände jag mig på tok för gammal för något sådant och för det andra var de där figurerna obehagliga på något vis. Det kändes som taget ur en skräckfilm eller någonting. Jag köpte i alla fall med mig några olika smaker av choklad att ta med hem till jul så familjen kan få smaka också :D.

Jag och Eline fotograferade oss med en tomtenisse som stod innanför dörren till fabriken. Har han inte fantastiska öron? :P 




Efter fabriken åkte vi in till Birmingham och ett stort shopping center där vi fick gå omkring i ca 2 och en halv timme. Jag letade mest efter julklappar men hittade inte så mycket. Bara en julklapp till Carro :). Jag får köpa resten i Pontypridd och i Cardiff. Därefter satte vi oss på bussen och åkte tillbaka till skolan. Klockan var väl runt 9 när vi kom tillbaka och vi var så trötta så vi gjorde inget på lördags kvällen heller. Lite tråkiga är vi ;).

Och på söndagen tog jag det mest bara lugnt! Gick upp sent, tittade på film och försökte plugga. Skulle ha pluggat tillsammans med några andra tjejer från Lexis och Phonology också senare på kvällen men det blev inställt.

Bara 3 veckor kvar innan jullovet! Börjar redan längta efter slutet och att få komma hem till Sverige. Och efter jul! Jag älskar julen. Så snart har ni mig hemma igen, gott folk! :D

Kraaaaaam på er

Återkomsten (Tack Lisa för den dramatiska titeln ;))

En hel vecka hemma!!! Fantastiskt! Veckan skulle förstås ägnas åt att plugga men såhär i efterhand kan jag ärligt säga att jag inte pluggade särskilt mycket. Jag vet, skäms på mig, men det var så mycket annat jag ville göra när jag ändå var hemma igen.

På måndagen tog jag det mest bara lugnt. Då pluggade jag faktiskt! Jag hade en deadline på fredagen så det gällde att bli klar med arbetet. Det roliga med att jag var hemma den här veckan var att jag fick bestämma maten varje dag :D. Så den kvällen hade vi typisk veckomat: Blodpudding, bacon och lingonsylt (fast jag vägrar äta lingonsylt). Jag fick senare höra av mina vänner här borta att jag officiellt är en vampyr för att jag tycker om blodpudding. Fjantar... Och på kvällen tittade mamma, pappa och jag på den där filmen jag ville att mamma skulle se: What Dreams May Come. Den fick henne att gråta, så jag lyckades med det i alla fall :). Jag tror mamma tyckte att det var bra men pappa gillade den inget vidare. Han satt och sa att den var konstig hela tiden och att personen som skrivit manuset måste ha varit skruvad. Vilket i och för sig kan stämma, men jag gillar filmen ändå.

På tisdagen åkte jag in till stan med Terese och tittade på High School Musical 3 på bio. Jag vet, är vi inte fåniga? Det var bara vi och två andra i hela salongen :P. Vilket var toppen för då kunde jag och Terese sjunga med till låtarna :D:D:D. Efter det åkte vi hem igen så jag kunde plugga lite innan middagen. Till middag blev det lövbiff med vitlökssmör och pommes frites. Den kvällen blev det film (igen) för mamma och jag tittade på Systar i Jeans på TV. Mamma grät till den också :P.

Onsdagen kom Lisa hem till mig och vi åt lunch och fikade tillsammans. Sen pluggade jag lite till. Michele kom dit igen och vi åt korv och pappas supergoda potatismos till middag. Efter middagen gick jag till Terese och vi tittade på Hairspray (älskar den filmen!) och åt chips och godis. Sen gick vi hem till mig för Terese skulle sova där och umgicks med Niclas och Michele ett tag. Sen såg vi en film TILL: Wall-E. Älskar den filmen också, men vad mycket filmer jag kollade på medan jag var hemma! Terese slocknade som ett ljus mitt i filmen så jag tittade på slutet själv :).

På torsdagen åkte jag till Täby C och träffade Carro. Vi köpte lussebullar och gick runt i centrum medan vi åt dem. Det var jätte, jättekul att träffa henne igen. Vi ses alltför sällan. Till middagen kom Keekee över och vi åt alla indisk mat tillsammans. Jag ÄLSKAR maten från den indiska restaurangen i Åkersberga. Det är den bästa indiska maten jag någonsin ätit. Efter maten spelade Keekee, mamma, pappa och Micke monopol medan jag satt bredvid.

Fredagen mötte jag Michele inne i stan och vi gick för att köpa det nya Singstar spelet: Singstar ABBA! (Som min moster Maja har lovat att hon ska testa när de kommer upp till jul. Eller hur, Maja? ;)) Därefter gick vi till ett kafé och fikade. Sen åkte vi hem till oss och tittade på film (igen). Den här gången var det Barnhemmet, en spansk skräckfilm. Ganska bra faktiskt. Väldigt obehaglig. Mia och Robert kom över till middagen och vi åt kyckling med fetaost och tagliatelle. Sen sjöng jag och Michele igenom alla låtar på den nya singstar skivan. Eller, nästan alla. Två av dem hade vi aldrig hört förut. Sen var det ju dags att packa klart väskan för jag skulle åka hem dagen därpå.

På lördagen gick jag upp kvart i 7 och vi åkte hemifrån halv 8. Pappa skjutsade mig till flygplatsen och Michele och Niclas följde också med för de skulle hem till Michele och kunde alltså bli avsläppta på vägen. Resten av dagen gick åt att ta sig tillbaka till Wales; flyg, buss och sen buss igen. Jag var i Cardiff strax efter 5 på eftermiddagen och runt 6 vid Universitetet. De har redan julpyntat den stora shoppinggatan i Cardiff! Jag och Eline måste absolut åka dit snart och köpa julklappar. Det var jättefint. Eline var glad att se mig igen och vi åt middag innan vi gick till affären. På vägen tillbaka fick vi ett sms från Ricky så vi gick hem till honom och tittade på film: Talladega Nights. Vilken var underhållande men ganska udda. Därefter var det sängen som gällde! Jag var så himla trött.

Och idag var Eline och jag i Pontypridd. Hon behövde köpa nya skor så vi gick omkring där ett tag och tittade i de få affärer som faktiskt var öppna. Jag köpte en DVD-box och lite julklappar :). Resten av dagen har gått åt till att plugga.

Så nu är jag äntligen ikapp med min blogg! Är det inte fantastiskt? Nu har du mycket att läsa när du kommer tillbaka till jobbet imorgon bitti, Monster Maja! :D Kraaaaaaaaaam på er allihop!

Sista sucken innan hemresan

Jag vet att jag är efter med att uppdatera igen. Skyll det på att jag var hemma. Jag ägnade inte en tanke åt min blogg (eller speciellt mycket åt skolan överhuvudtaget) medan jag var hemma :P. Men jag tänkte i alla fall tala om vad som hände veckan innan jag åkte.

På måndagen hade jag min Lexis and Phonology lektion och vi fick skriva kärleksbrev :D! Vi satt i grupper och först skulle vi skriva ett informellt brev, sen bytte vi brev med en annan grupp och skulle göra om deras informella kärleksbrev till ett formellt brev. Jag kan nog tyvärr inte ge några exempel för jag kan inte längre komma ihåg vad vi skrev. Jag vet bara att den sista meningen i vårt informella kärleksbrev var: "PS. Let's elope between classes".

Tisdagen ägnades bara åt att plugga (efter en lång sovmorgon eftersom jag inte har några lektioner :D).

På onsdagen började det hända saker igen. Då var det den 5:e november och Bonfire Night! För alla er som har sett filmen V för Vendetta borde ni veta ungefär vad den dagen går ut på redan. Som de säger i filmen: "Remember, remember the 5th of November; the gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot." Den 5:e november för många år sedan försökte en man vid namn Guy Fawkes att spränga Parliamentet i London i protest mot regeringen. Men de kom på honom innan han hann genomföra planen och som straff halshögg de honom, satte hans huvud på en påle utanför Parliamentet så det kunde fungera som varning till alla andra som hyste liknande tankar och brände hans kropp på bål. I minne av Guy Fawkes firas den 5:e november i Storbritannien med brasor och fyrverkerier. Ibland har man till och med stora dockor som man bränner på elden precis som de gjorde med Fawkes kropp. Jag kände mer eller mindre redan till den här historien innan så jag var väldigt bestämd över att jag ville se högtiden firas. Jag och Eline fick med oss Ricky, Nick, Thomas och en tjej som hette Naomi och på onsdagkvällen vandrade vi upp för kullen på andra sidan dalen för att titta på en brasa (med öl och vin i påsar i händerna ;)). När vi väl kom fram insåg vi att brasan nästan var nedbrunnen (trist) så vi skippade hela den idén och gick och satte oss på en kulle istället och pratade, skrattade och drack samtidigt som vi tittade på fyrverkerierna. Det var jättekul det också :D. När vi tröttnat gick vi hem till Nick ett tag innan vi skildes åt för att gå hem och sova. 

På torsdagen hände något annat som var väldigt roligt. En nybliven författare som hette Ross Raisin (haha, russin :P) kom till Universitet och vi som läser kreativt skrivande fick träffa honom. Han höll ett typ av föredrag då han läste högt ur sin nya bok (God's own country) och svarade på alla frågor vi kunde tänkas ha om hur han hade tänkt när han skrev boken och hur man gör för att få något utgivet osv. Det var jätte intressant. Han var också en av 6 nominerade för Dylan Thomas priset (en av de största litteratur prisen här i England) men jag hörde senare att han tyvärr inte vann. Boken verkar intressant, dock, så jag ska nog försöka läsa den någon gång. 

Fredagen ägnades egentligen bara åt att packa för hemresan men det var en ovanlig sak som hände som jag måste berätta om. Under dagens första lektion, Writing Media, fick vi i uppgift att gå ut och observera vissa bestämda saker enskilt i minst 5 minuter men högst 10 för att sedan komma tillbaka och skriva om vad vi hade sett. Vi fick alla dra en lapp där det stod vad vi skulle observera. T.ex. kunde det stå människor eller byggnader. På min lapp, däremot, stod det: "Nothing. (Wait behind for further instructions)." Så efter att alla utom läraren, jag och en annan kille i klassen lämnat rummet sa läraren: "Ni har båda fått lappar där det står att ni inte ska titta på något alls, eller hur? Så det här är vad jag vill att ni ska göra: Om det går, gå tillsammans och ni ska inte titta på något alls och inte komma ihåg vad ni sett när ni kommer tillbaka. Tror ni att ni kan göra det?" Så den andra killen, Chris, och jag gick ut och bara promenerade runt skolområdet samtidigt som vi inte tittade på något alls och bara pratade. Det var ett väldigt trevlig sätt att spendera lektions tid :). Faktiskt, när vi väl kom tillbaka, kunde jag faktiskt inte komma ihåg vad jag hade sett. Jag kom ihåg vad vi pratat om men inte någonting jag sett. Jag antar att det var meningen. 

På lördagen reste jag precis hela dagen. Min buss från Cardiff till London gick kl 09.15 från Cardiff så jag var uppe halv 7 på morgonen och tog tåget från Treforest 08:20. Bussresan spenderade jag sedan med att sova i ett par timmar tills vi kom fram till Victoria Station i London där jag bytte till en annan buss som tog mig ut till Stansted flygplats. Väl där hade jag ungefär 3 timmar att spendera så jag checkade in och gick sedan och satte mig på en restaurang där jag åt ceasar sallad med kyckling och läste en bok. Flyget lämnade London 18:10 och var framme på Skavsta 21:15 (tog 2 timmar men det är ju en tidsskillnad också). Hela familjen kom och hämtade upp mig; mamma, pappa, Niclas, Micke och Michele. Jag var så glad att se dem att jag till och med började gråta :P. Fast det gjorde ju mamma och pappa också. Därefter åkte vi till MacDonalds så jag fick äta lite innan vi åkte hem och satt och pratade tills det var dags att sova. Jag sov i mammas och pappas säng, vilket innebar att jag inte fick så mycket sömn med tanke på hur de två snarkar, men det var mysigt i alla fall.

Söndag var det Fars Dag så först var jag och handlade med mamma och pappa. Jag passade förstås på att köpa alla saker som jag saknat borta i Wales :D. Till middag åt vi köttfondue, ostfondue, potatisgratäng och chokladfondue till efterrätt. Mums! Min present till pappa var förresten nya hopvikbara läsglasögon. Det tidigare paret hade gått sönder så nu har jag effektivt sett till att han inte kan använda sina läsglasögon utan att tänka på mig :P. 

Så nu var jag alltså hemma igen! Jag ska skriva om vad jag gjorde medan jag var hemma på en gång men jag börjar ett nytt inlägg för det. Kraaaaaaaaaaaaam    

Kreativ på hög nivå!

Så vi börjar närma oss slutet på den här veckan och jag har inte ens skrivit om förra veckan. Jag vet, jag är pinsamt seg. Förlåt. Men detta är vad som hände förra veckan:

Veckan började med ett prov i Lexis and Phonology, mest för att kolla om vi är med på vad vi lärt oss hittills. Vi hade prov på saker som prefixes och suffixes, synonymer, proverbs, idioms och compound words. Vilket inte borde säga er ett dugg :P. Provet var inte alltför svårt så det kändes bra. Det var i stort sett också det enda intressanta som hände på måndagen.

Tisdagar har jag inga lektioner så jag spenderade dagen med att skriva min Critical Review för Writing Media, den som handlar om baletten. Jag gjorde ett första utkast, skickade iväg det till min lärare så hon kunde läsa igenom det och ge kommentarer, fick tillbaka det och gjorde ett par sisa justeringar. Så redan nu, fastän deadlinen är på måndag nästa vecka, är min Critical Review så gott som klar.

På onsdagen hade jag Grammar lektion och sen gick Eline och jag till Pontypridd (vilket vi vanligtvis gör på onsdagar). Halloween är på fredag så vi var på jakt efter någonting att ha på oss. Jag hade redan tänkt att jag kunde gå som en Wicca (modern häxa = ingen svart hatt) för jag har ett par saker som kunde passa till det. Vill inte lägga ut hur mycket pengar som helst, fattig student som man är :P. Jag köpte en svart klänning i alla fall och nätstrumpbyxor att ha till. Eline hade redan köpt det hon behövde till sin kostym (japansk skolflicka. ..tror jag).  På kvällen gick vi hem till Ricky och kollade på film. Nick var upptagen så det var bara vi tre. Vi började titta på The Matrix men mitt i filmen dog skivan. Så vi kunde inte se klart den :(. Vi satt och pratade istället tills det var dags för oss att knalla tillbaka till Universitetet.

Torsdagen tillbringade jag med att skriva mitt Timed Assignment för Starting to Write klassen. Vi fick ett papper med två fotografier på, den ena föreställande en äldre gubbe och den andra samma gubbe men helt insvepen i en filt med en cotyote bredvid sig. Bilderna föreställde Joseph Beuys, tysk skulptör och performance artist, som år 1974 gjorde ett uppträdande han kallade I like America and America likes me. Uppträdandet gick upp på att han bodde i en bur tillsammans med en coyote i ett par dagar. Utifrån dessa bilder skulle vi nu skriva någonting, tillexempel från Beuys synpunkt, coyotens synpunkt, någon ur publikens synpunkt osv. Vadsomhelst. Enda förhållningsregeln var: Var kreativa!

Jag började med att skriva ur Beuys synpunkt men körde fast, så jag skrev ur en i publikens synpunkt istället. Det vore nog för mycket om jag la in allt jag skrev här, men jag kan lägga in början i alla fall. Jag döpte min lilla novell till "Caged but never imprisoned" och detta är början:

"The old man in the cage barely moves as you stand outside, watching him. He is sitting on the floor, leaning against the wall with his eyes closed and a thick blanket wrapped around him against the cold November winds. The coyote is in there too, sniffing around the old man and sometimes lifting its head to observe the people standing outside of the cage. The animal's amber-coloured eyes are alert but guarded. There is a silent warning in those eyes, clearly stating it would be a bad idea for the crowd to try and get closer. Not that anyone is trying to.  

        But it is not the coyote you want to study; it is not the animal you came here to see. It is the man. And for the fiftieth time you ask yourself: Why is he doing this? Why would he want to imprison himself like this?  You heard he was a sculptur and a performance artist. So does he consider this to be some sort of show? You are not sure and that is why you are here: To try and understand."

Om ni vill läsa hela är det bara att säga till :).

Fredag: Halloweeeeeeeeeeen!!! :D:D:D:D:D Jag lämnade in mitt Timed Assignment, tittade på en gammal svartvit film som hette How Green Was My Valley i Fictionalising the Valley's klassen, åkte med Eline och Ricky (student helper killen) för att titta på en swimmingpool här i närheten (Eline älskar simning men har inte vetat var närmaste swimmingpool ligger tills nu) och sen gjorde vi oss redo för Halloween festen. Det var en Spooktacular fest i Student Union den kvällen som vi köpt biljetter till. Vi gick dit tillsammans med Thomas som var utklädd till djävul. I början var det rätt kul, speciellt att betrakta folks fantastiska kostymer men vi tröttnade strax före 12. Vi kunde inte se någon vi kände och folk började bli rätt så fulla så vi gick hem och sov istället :P. Jag vet, är vi inte trista?

Lördag och söndag gjorde vi ingenting. Eller, ja, vi tittade på Happy Feet på lördagskvällen men det var det hela :D.

Och så har ännu vecka passerat! (Nästan två, eftersom det är torsdag idag) och snart kommer jag hem!!! Bara två dagar kvar! Jag ska se till att uppdatera min blogg för den här veckan också lite längre fram. Antagligen i helgen. Tills dess, ha det bra allesammans!

Kraaaaaaaaaaaaaaam


Kultur är bra för själen

Wow, jag har aldrig varit så här seg med att uppdatera min blogg. Jag hade glömt bort det helt och hållet så det är därför jag är så sent ute. Sorry :P. Hursomhelst, bättre sent än aldrig antar jag. Så detta är vad jag gjorde förra veckan:

Måndag och tisdag var så gott som händelselösa. Det är inte mycket som blir av så tidigt i veckan. Bara läxor och försöka ta igen all den sömn man gick miste om under helgen :D. Men på onsdagen träffade jag och Eline Ricky och Nick igen. Vi var hemma hos Ricky och tittade på film och filmen vi såg var så otroligt bra! "What dreams may come" hette den (vet inte om den någonsin givits ut i Sverige) men om ni inte har sett den, försök att se den någon gång. Robin Williams spelar huvudrollen i filmen och den handlar om att förlora dem man älskar, om livet efter detta, om himmel och helvete och mest av allt om kärlek. Den var fantastisk. När filmen var slut satt både jag och Eline och grät, vilket killarna förstås retade oss för... Så fort jag kom tillbaka till mitt rum gick jag ut på internet och beställde hem filmen. Jag måste få mamma att se den. Jag vet att hon skulle älska den. Och att hon kommer att gråta floder när hon ser den. Jag får se till att sitta bredvid med ett otaligt antal näsdukar till hands ;).

På torsdagen hade jag "Starting to Write" igen och vi fick veta att nästa vecka skulle vi inte ha vanlig lektion, utan istället något som kallas Timed Assignment. Det innebär att du får 48 timmar på dig att skriva en slags uppsats och lämna in den, komplett med ett par utkast. Vi fick se tidigare sådana uppgifter och fick pröva på att skriva lite efter instruktionerna så vi hade någon slags känsla för hur det går till. Det var väldigt intressant så jag ser fram emot uppgiften nästa vecka.

På fredagen hade jag "Writing for Media" på morgonen, då vi pratade om Critical Reviews. Jag har deadline på en sådan den 3 november och jag tänkte jag skulle göra min om baletten jag ska se imorgon. Vilket ni säkert inte vet något om men jag förklarar det när vi kommer till lördag. Lektionen efter hade jag Reading/Writing Women och vi pratade om dikten Goblin Market skriven av Christina Rossetti år 1859. Här är ett känt utdrag ur texten:

"We must not look at goblin men, we must not buy their fruits: Who knows upon what soil they fed, their hungry thirsty roots?"

Och nu till lördagen! (Nej, vi gjorde inget speciellt på fredags kvällen. Trist men sant :P) Strax efter att vi först kommit hit, den dagen då vi besökte Cardiff Bay tillsammans med skolan, såg Eline och jag affischer för en balett föreställning av Skönheten och Odjuret vid Millennium Centret. Båda var intresserade av att se den, så efter en vecka eller två bokade vi biljetter. Och nu var det äntligen dags att se föreställningen! Jag har aldrig sett en balett förut så jag var väldigt spänd och förväntansfull. Och jag var definitivt inte beskriven! Föreställningen var fantastisk. Dansarna var från Birmingham Royal Ballet så de var mycket professionella, kulisserna och ljussättningen var i det närmaste magisk och tillräckligt hade ändrats och lagt till i storyn för att bibehålla åskådarnas uppmärksamhet föreställningen igenom. Och den var rolig dessutom! Jag ska som sagt använda baletten till att skriva min critical review så eventuellt kan jag lägga upp den här på bloggen så ni kan läsa vad jag skrev om den :). Här är några bilder från baletten (självklart inte tagna av mig):




Efter baletten gick vi in till Queen Street (shopping gatan i Cardiff) och tittade lite i affärer innan vi bestämde oss för att det var dags för middag. Vi gick till Zizzi's, en restaurang jag och min familj besökte när vi var i Cardiff ett par veckor innan skolstarten. Jag åt pasta, Eline åt pzza och jag drack till och med rött vin till maten. Jag kunde inte låta bli när jag såg att de hade Montepuliciano d'Abrozzo. Vi besökte vingården det vinet kommer ifrån när jag, mamma, pappa och Micke var i Italien för ett par år sedan så det var klart att jag måste beställa ett glas :D. (Jag kan rekommendera det vinet, förresten :P)

Så när vi väl kommit tillbaka till skolan och våra rum (klockan var väl närmare 11) fick jag plötsligt ett sms av Nick som sa: "Come join us!" Det visade sig att han, Ricky och Thomas var på en öl- och ciderfest på en pub ganska nära skolan så jag och Eline sa "Varför inte?". Av med de våta kläderna (det ösregnade), på med nya och ut i regnet igen! Vi hade jättekul tillsammans med killarna. Jag testade någon sorts cider som smakade hemskt så jag gick över till att dricka vitt vin istället. Vi var kvar på puben tills de stängde kl 1 och gick sedan med hem till Nick där jag, Eline och Ricky sov över.

Morgonen därpå lagade vi frukost tillsammans: äggröra med champinjoner, vita bönor i tomatsås, rostbröd och juice. Mmm :). Vi stannade kvar i några timmar och pratade, samt tittade på medan killarna spelade tv-spel (suck, killar och deras leksaker...) innan vi gick hem igen för att plugga. Duktiga som vi är pluggade vi faktiskt på en söndag! :D

Och det var hela veckan! Men jag har en sak till att berätta: Jag kommer hem snart!!! Jag har en s.k. Reading Week i skolan om två veckor (vilket innebär att man inte har lektioner utan pluggar hemma) så jag passar på att smita hem under den veckan. Jag kan lika gärna plugga i Sverige som här. Så från den 8:e november till den 15:e november (lördag till lördag) är jag hemma! Jag kan knappt vänta! :D:D:D:D

Får se till att uppdatera imorgon igen, eftersom jag är så sent ute ;). Vi hörs då.

Kraaaaaaaaaaaaam

RSS 2.0