Långsam vecka...

Jag glömde helt bort att uppdatera min blogg den här helgen. Jag kan inte ens skylla på att jag var upptagen för jag gjorde i stort sett ingenting :P. Så jag ber om ursäkt, men här är i alla fall vad som hände under förra veckan.

Måndag: Ingenting. (Förutom min enda lektion förstås)

Tisdag: Ingenting. Hade inte ens lektioner den här dagen :). Jag har ändrat mitt schema lite grann så nu har jag en lektion på måndagar, ingenting på tisdagar, en lektion på onsdagar, två på torsdagar och tre på fredagar.

Onsdag: Här gjorde vi faktiskt något, tro det eller ej! Jag och Eline var i Pontypridd under dagen för att leta efter bakformar och ingredienser. Det var nämnligen Nicks födelsedags fest den kvällen och vi lovade att baka :P. Och vad tror ni hände på vägen hem från Pontypridd när vi hade händerna fulla med supertunga kassar? Självklart träffade vi på några killar från vår skola som genast erbjöd sig att bära våra kassar. Hela vägen tillbaka. Jag får lite dåligt samvete när jag bara lämpar över mina tunga kassar på andra men när de mer eller mindre tar påsarna ur mina händer innan jag hunnit svara, kan jag bara anta att det verkligen vill uppträda som gentlemän. Och jag tänker inte protestera mot lite hjälp ;).

Så onsdags eftermiddagen tillbringade vi med att baka. Jag gjorde äppelpaj och Eline gjorde någonting från Norge. Hon sa vad de hette men jag kan för mitt liv inte minnas vad hon sa... Det var i alla fall som runda små bullar, vissa med glasyr och smarties på och vissa fyllda med choklad. Supergoda :D. Och våra bakverk blev mycket uppskattade på festen senare. Fest och fest egentligen, det var mest bara en massa vänner där som åt pizza, bakverk och pratade hela kvällen. Men det var skoj!

På torsdagen var jag jättetrött (naturligtvis) och vandrade till mina två lektioner som en zombie :P. Och min sista lektion sen... Det var en av mina skrivarklasser och vi fick i uppgift att skriva om någonting dramatiskt som hänt oss i livet och sedan läsa upp det inför resten. Flera hemska saker framfördes; bilolyckor, vänner och familj som dött osv. En äldre kvinna började gråta medan hon läste. En annan tjej började gråta medan hon skrev och fortsatte gråta hela lektionen, så pass mycket att hon inte kunde läsa upp det. Själv väntade jag tills jag lämnat klässrummet innan jag började gråta :P. Och jag kände mig så fånig dessutom! Det var ingenting jag gråtit över förut men jag antar att när man bearbetar saker som hänt en flera år senare kan allt man inte kände då plötsligt välla över en som en tidvattenvåg... Jag ringde hem, mest för att jag bara ville prata med någon som verkligen känner mig och stackars pappa var helt förfärad när han lyfte på luren och fick höra min tårfyllda stämma. "GRÅTER du????" Frågade han. "Vad är det? Vad har hänt?" Ja, det var ju inte lätt att förklara :). Men det kändes mycket, mycket bättre efter att jag pratat med honom. Den kvällen gick jag och la mig tidigt och måste ha somnat runt kl 22.00 redan. Gråtattacken gjorde mig väl sömnig :P.

Fredag: Jag hade mina lektioner och åt senare middag med Eline. Jag gjorde tonfiskpasta! :D Mamma och pappa bör veta att det är min favoriträtt och nästan alltid den rätt jag föreslår när de brukade fråga mig vad jag ville ha till middag hemma. Mums! 

På kvällen gick vi ut på puben med två killar som heter Paul och Felix. Vi har umgåtts med dem förut men det var mest under slutet av internationella veckan så det var kul att träffa dem igen. Vi vandrade lite från pub till pub (varken jag eller Eline drack någonting), hejade på dem medan de spelade biljard och träffade senare på en annan kompis till dem, Steven, som vi också kände från förut. Jag hade jättekul hela kvällen så vi lär säkert gå ut med dem igen. Det enda tråkiga den kvällen var att när de gick med oss tillbaka till universitet, var det några som åkte förbi i en bil och kastade ägg på oss!!!! Kan ni fatta det!?! Vad arg jag var! Och jag fick inte ens särskilt mycket på mig; bara på ena byxbenet och lite på mina skor. Stackars Felix fick mycket mer. Men ingen av killarna var speciellt förvånade. De är alla 3 från England och uppenbarligen är det inte alltför ovanligt att sånt händer här. Det är ju inte klokt!!! De som kastade äggen ska vara glada att de inte var till fots istället för i bilen. Annars hade jag säkert försökt klippa till dem :P.

Helgen var underbart (och fruktansvärt) händelselös. Vi gjorde absolut ingenting! Vilket i sig var ganska skönt men också lite tråkigt. Nåja, det var ganska skönt att sova ut och bara slappa hela dagarna.

Och det var hela min vecka! Lite långsam, som sagt var, men den hade sina stunder. Det börjar bli kallare här nu. Det börjar till och med märkas att hösten är här. Fast än så länge regnar det mycket mindre än vad jag trodde att det skulle göra. Vilket jag antagligen inte borde säga, för bara för det lär det regna hela november... Och inga bilder har jag heller! Tyvärr :(. Jag får fixa det till nästa vecka. Kraaaaaaaaaaaam på er!!!

Party, party... och plugga :D

Okej, så det är inte så illa som rubriken antyder. Jag festar inte HELA tiden... Andas mamma och pappa! Jag har inte blivit alkoholist och jag har inte tappat omdömet (helt). Ni behöver inte komma och släpa hem mig än.

Sååå! Ännu en vecka har passerat (de tycks flyga förbi!!) och jag har massor att berätta precis som vanligt. Så, ja, det här inlägget kommer att bli långt. Men det är de förstås alltid :P. Måndagen började bra. Jag tror att det var någonstans mitt på dagen efter min första - och enda lektion - som jag sprang på Thomas, den franska killen, som bjöd in mig och Eline på crêpes-party den kvällen. Ni vet fransmän, de klarar inte av att lämna sin älskade mat bakom sig när de flyttar till ett nytt land. De bara MÅSTE hålla traditionerna vid liv. Inte för att jag klagar! Jag ÄLSKAR crêpes! Så klockan 8 den kvällen infann vi oss hemma hos Jean (en annan av de franska killarna). Det var kanske ett 10-tal personer där som vi satt och pratade med. Först fick vi croissanter med smält ost och skinka i. Supergott! Och sen crêpes med ost och skinka. Men där fick jag tyvärr tacka nej. Jag ville hellre ha crêpes med choklad och jag kan bara äta två innan mängden mjölk gör mig svagt illamående :(. Men de med choklad var utsökta! Jag önskar att jag hade kunnat äta fler! Det var faktiskt i stort sett allt som hände. Vi stannade bara i 2 timmar eller något sånt. Hade läxor att ta hand om också :P.

Tisdag: Elines födelsedag!!! :D:D:D:D:D ...Och också den dagen de "högre makterna" här bestämde sig för att ha en brandövning klockan 7 på morgonen. Kul uppvaknande... Jag var precis i färd med att ta på mig en tröja (fortfarande med larmet tjutande i öronen) när en tant låste upp min dörr och till och med kom in på mitt rum samtidigt som hon skrek åt mig att "Get out, get out!!!". Visst, men kan du kanske GÅ UT medan jag klär på mig!? Jag vill inte att du ska se mig utan tröja, tack så mycket! Dagen kunde inte gå annat än utför efter det... Jag hade dessutom ännu en brandövning ca 3 timmar senare när jag satt på lektion. Fantastiskt (sarkastisk).

Men allt vände på kvällen! Då var det dags för Elines inte-så-hemlig-längre födelsedagsfest. Nick och Ricky hade erbjudit sig att laga middag till henne, och mig förstås, hemma hos Ricky. Först hängde vi med dem till mataffären för att handla och sen hem till Ricky. Det bjöds på jumboräkor i vitlök och citron till förrätt (mums!!) och vegetarisk sushi i form av risrullar med tonfisk och rödlök inuti tillsammans med en sås gjord på chilisås och wasabi. Gissa om det brände i munnen! Och näsan. Och halsen. Jag har aldrig smakat wasabi förut men det var en cool upplevelse :D. Därefter fick vi grönsaks- och kycklingwok med ris. Och vitt vin till maten :P. Allt var jättegott! Förresten, om ni är intresserade av vad jag gav Eline i födelsedagspresent så gav jag henne ett skissblock, skisspennor och färgpennor/vattenfärgspennor. Hon gillar att skissa :). Här är vi (utom Eline som tog fotot. Stackars Eline, hon fick inte vara med på bild fast det var hennes födelsedags. Bara därför får hon en egen bild nedanför denna):





Onsdagen var ganska händelselös. Jag läste ut en bok till en av mina kurser. "A Room of One's Own" av Virginia Woolf. Jag tyckte den var riktigt bra. Den är ganska kort, baserad på ett föredrag hon höll vid ett collage i Cambridge år 1928. I boken säger hon till exempel: "A woman must have money and a room of her own if she is to write fiction." Vilket bör stämma ganska bra :). Hon säger också: "So long as you write what you wish to write, that is all that matters; and whether it matters for ages or only for hours, nobody can say."

Torsdagen var också händelselös. Jag gick på lektioner och gjorde inget speciellt på kvällen.

Men vad gjorde det? För på fredagen började det hända saker igen! :D Det var dags för BBQ hemma hos Nick. Vi hade fantastiskt roligt. Och ja, jag erkänner att jag drack den kvällen. Antagligen lite mer än vad jag borde. Men jag var med vänner och jag mådde inte illa så lugna ner dig, pappa :). Jag är fortfarande samma person som du känner. Jag har inte ändrats bara för att jag börjat på Universitetet. Det var jag, Eline, Nick, Ricky, Thomas och säkert en 10-12 som jag aldrig träffat förut men de var alla väldigt trevliga. Vi grillade hamburgare och kyckling, skrattade och pratade och badade i ett utomhus-badkar. Vilket var himmelskt! Jag tror att jag badade först runt 3 på natten eller något sånt (INTE naken!!) med Nick och Thomas. Det var alldeles stjärnklart ovanför oss och vattnet var 39 grader varmt. Underbart! Jag och Eline sov över så vi skulle slippa gå tillbaka till campus mitt i natten så vi gick och lade oss ganska snart efter att vi badat.

På lördagen började vi med frukost tillsammans med Nick och Ricky ute på baksidan i solskenet. Det var så ofattbart varmt, speciellt med tanke på att det är oktober. Närmare 19, 20 grader skulle jag tro. Killarna var väldigt sugna på stranden och surfing och de bjöd med oss. Självklart tackade vi ja. Vi åkte till stranden i Rickys bil, till en speciell strand perfekt för surfing. Aberavon Beach hette den och det tog väl ungefär en halvtimme att komma dit. Jag kan inte beskriva med ord hur underbart det var att tillbringa hela dagen på stranden. Solen sken, det var fortfarande så varmt och varmt i vattnet också! 17, 18 grader kanske. Jag stog i bränningarna med vågor som slog ända upp till låren på mig (mina jeans blev något blöta) och bara njöt. Här är en bild på stranden:



Och här är en bild först på mig i vågorna och sen på Eline:






Vi stannade på stranden hela dagen, tills solen gick ner och det blev kallt. Vi hade till och med en sorts picnic. Jag och Eline hade tänkt på att ta med lite bröd, pålägg och frukt. Jag ville inte åka därifrån. Det var så fantastiskt att bara sitta där och veta att det är oktober trots att det inte märktes på vädret och temperaturen. Jag vill hemskt gärna åka tillbaka dit igen. Och här är, avslutningsvis för lördagen, en bild på killarna på väg ut för att surfa. Jag är ganska stolt över den här bilden :D:




Det fina vädret bestod på söndagen så jag och Eline tog en promenad för att riktigt njuta av vädret och också för att handla lite till middagen. Annars gjorde vi i stort sett ingentig idag. Bara laddar inför en ny skolvecka :).

Återkommer snart igen med ett nytt inlägg. En dag ska jag lyckas med att inte skriva så mycket. ...Kanske ;). Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Höstvädret har anlänt

Nu är det officiellt: Det är höst i Storbritannien. Regnet är här och det är uppenbarligen här för att stanna. Jag tror att det har regnat varenda dag fem dagar i sträck nu. Dock inte utan uppehåll, så det är åtminstone någonting. Och dessutom trivs jag i regn så jag är inte speciellt ledsen för det. Alla andra verkar inte riktigt lika positiva... :P

Men det är inte regnet jag ska skriva om! Jag måste fortsätta med att berätta om min första riktiga skolvecka här på universitetet. Vi hade kommit så långt som till onsdag eftermiddag med eventuella planer på att träffa Ricky och Nick senare på kvällen, inte sant? Och här måste jag bara klargöra en sak: Jag känner två killar som heter Ricky här. Bara så att ni förstår att det är två olika killar med samma namn så när jag har skrivit student helper killen är det en av dem och i samband med Nick är det en annan. Bara så alla är med :P 

I alla fall: Onsdag kväll. Tillslut fick vi ett definitivt svar. Nick ville gärna hitta på något men Ricky hade drabbats av en förkylning och kände inte för att lämna sin lägenhet. Det bestämde vi oss för att göra något åt! Så vi kom hem till honom istället :D. Jag och Eline köpte med oss glass för att pigga upp honom, Nick tog med sig ett bärbart element för att värma upp hans lägenhet (Rickys värme fungerade inte) och sedan våldgästade vi hans hus. Jag tror inte att Ricky var speciellt ledsen för det. Han fick glass (mmm choklad), värme, trevligt sällskap och underhållning i form av Eline eftersom vi satte oss och tittade på en skräckfilm. The Grudge. Alla utom Eline hade sett den förut så det slutade med att vi mer eller mindre tittade på henne när hon hopppade till hela tiden istället för att hålla blicken fäst på skärmen :P

På torsdagen hade jag en till ny lektion: Starting to Write. Yay, ännu en kreativ klass som tillåter mig att skriva mycket :D. Som sagt, många av lektionerna första veckan är bara introduktionslektioner så vi gör egentligen inte så mycket. Bara ett par övningar. Men jag tror att den här klassen kommer att visa sig väldigt rolig när vi väl kommer igång. 

På torsdag kvällen hade Thomas, den franska killen, fått höra om glassen vi tagit med oss till Ricky kvällen innan och bestämt sig för att han också ville ha glass. Så han bjöd in mig och Eline på ännu en filmkväll hos de franska killarna :). Han köpte glassen och den här gången blev det Häägen-Daaz Cookies and Cream och Pralines and Nuts. Mums! Vi tittade på en Hayao Miyazaki film (japanskt animerat) som heter Laputa: Castle in the Sky. En av mina OTALIGA filmer som jag tog med mig hemifrån ;)

Fredag hade jag mina två sista lektioner för veckan: Reading/Writing Women och Fictionalising the Valleys. Båda är engelska litteratur kurser ledda av samma lärare och båda kräver att vi läser mycket böcker. Så det lär passa mig utmärkt :D. Redan till nästa vecka har vi fått i uppgift att försöka läsa två olika böcker (en för vardera klass): A Room of One's Own av Virginia Woolf och Cwmardy av Lewis Jones. Den sistnämnda är av en Walesisk författare, så den ser jag verkligen fram emot att börja läsa. 

Lördag var det dags för utflykt! Skolan erbjöd en utflykt runt Wales med buss för internationella elever från kl 8 på morgonen till 8 på kvällen för endast 15 pund. Jag visste direkt att jag ville följa med och jag lyckades övertala Eline att hänga på också. Det var fantasiskt att se så mycket att Wales, även om jag gärna hade sett mycket mer. Någonstans i början passerade vi Wales högsta bergskedja, Brecon Beacons, men till min besvikelse stannade inte bussen så vi kunde ha fått en chans att gå ut och vandra bland kullarna/bergen :(. Det var dock väldigt intressant för vi fick veta att Brecon Breacons fick sitt namn från varningsbålen som brukade tändas uppe bland bergstopparna i en kedja längs inlandet för att med eld kunna varna alla andra om någon del av Wales blev anfallen eller invaderad. Det för tankarna till Sagan om Ringen, eller hur? (För er som har sett den tredje filmen, alltså)

Efter Brecon Beacons kom vill till kuststaden Aberystwyth. Där fick vi ca 3 timmars fritid att göra vadhelst vi kände för. Jag och Eline styrde stegen mot havet allra först. Ni skulle ha sett vågorna! Som ni faktiskt kan göra här nedanför, även om det förstås inte är samma sak:


 

Och sen måste jag bara få visa er en bild till. Jag tog den vid samma tillfälle: 




Visst ser det ut som måsen står och betraktar havet? :P Aberystwyth var en trevlig stad och säkert ännu trevligare när vädret är lite bättre. Jag skulle inte ha något emot att åka dit igen en annan gång. Jag hittade dessutom varsin liten julklapp till mina små kusiner, mina prinsessor, så ni ser jag är ute i god tid när det gäller julklappar :). 

Efter Aberystwyth åkte vi till ännu en stad som hette Lampeter. Det var inte vid kusten och dessutom senare in på eftermiddagen så affärer började stänga så smått. Vädret började bli allt sämre också. Kallare, råare och våtare. Vi fick en timme i Lampeter så jag och Eline bestämde oss för att köpa lite matvaror. Så roligt hade vi det :P. Men det fanns en intressant historia om Lampeter också som jag tänkte berätta för er.

En välkänd familj i Lampeter på 1600-talet (tror jag) var familjen Maesyfelin. Deras rikedom och välstånd ska sakta men säkert ha sinat och så småningom försvunnit helt på grund av en förbannelse som Rees Prichard, den kända kyrkohedern av Llandovery, ska ha uttalat över dem. Förbannelsen lyder: 

Melitith Duw fo ar Maesyfelin, Ar bob carreg a phob gwreiddyn, Am daflu blodyn tre 'Llandyfri', Ar ei ben i Dywi i foddi. (Walesiska)

The curse of God on Maesyfelin fall, On root of every tree, on stone of every wall, Because the flower of fair Llandovery town, Was headlong cast in Towy' flood to drown. (Engelska)

Anledningen till att kyrkohedern förbannade dem var för att hans son, Samuel Prichard, stod på god fot med Maesyfelin familjen och han besökte dem ofta vilket gjorde att han efter ett tag blev kär i en av kvinnorna i familjen och hon i honom. Männen i Maesyfelin familjen såg inte på denna kärleksaffär med blida ögon och därför kvävde de Samuel med en kudde, la hans kropp i en säck på hästryggen och drev hästen tillbaka till Lladovery där de kastade säcken med hans döda kropp i floden för att ge intryck av att han dött av drunkning genom en olyckshändelse. Men kyrkohedern fick veta vad som egenligen hänt och sådan var hans sorg och vrede att han förbannade hela Maesyfelin släkten med väldiga konsekvenser. Idag finns inte en enda sten kvar för att visa på vart den storartade byggnad som tillhörde Maesyfelin familjen en gång stod. 

Jag ber om ursäkt för historialektionen men sådana här historier intresserar mig väldigt mycket så jag tvingar på dem på er också :). Här är förresten en bild på kullarna som vi såg under dagen (innan vädret blev sämre):




Efter Lampeter bestämde vi oss för att bege oss hemåt istället för att fortsätta. Det var ingen mening med tanke på vädret och hur sent det började bli. Därför var vi hemma lite tidigare än 8 men det var bara bra. Knappt hade jag och Eline kommit hem igen innan Thomas hörde av sig och sa att han och de andra franska killarna skulle gå till en biljardhall i närheten och undrade om vi ville hänga på. Varför inte, sa vi och bytte om från våra blöta kläder innan vi gick ut i regnet igen. Jag tror att vi var i biljardhallen i närmare 2 timmar och hann spela ett parti. Det var förresten inte biljard vi spelade, utan snooker. Jag har aldrig spelat det förut men det var väldigt roligt. Vi var 3 lag med 2 personer i varje och mitt lag (mitt och en kille som hetter Charley) var faktiskt det vinnande laget! Go us! :D Och det var faktiskt min förtjänst också, så tro att jag lät Charley göra allt arbete ;). Vid det laget började jag och Eline bli omänskligt trötta eftersom vi gått upp så tidigt den morgonen så vi sa hejdå och gick hem och la oss. 

På söndagen var jag, Eline och en annan kille som hette Andrew (från Malaysia) medbjudna på lunch av Ricky (och nu menar jag student helper killen) till en dim sum restaurang. Ni vet, som jag berättade förut att han sa att han skulle ta med oss till? Så han hämtade upp oss i sin bil och vi åkte in till Cardiff. Maten var fantastisk! Ricky visade oss hur allt gick till, hur man åt med pinnar och jag smakade på massa olika saker som jag aldrig ätit förut. Till exempel buns (ursäkta engelskan). Custard filled buns. Och custard tarts. Och nudlar med jätteräkor, bläckfisk och andra havsdjur. Och fläsk i små knyten med krabbägg (som fiskägg) ovanpå. Och vårrullar med vitlök och räkor inuti. Allt smakade jättegott! Till måltiden är det också traditionellt att dricka te, vilket jag gjorde och det passade perfekt till maten. Det finns en liten historia om teet också. Enligt traditionen ska personen av lägst status i sällskapet hälla upp te till de andra men ibland ville kejsaren av Kina beblanda sig med sina undersåtar, utklädd till en vanlig människa. Han kom då i sällskap med en högt uppsatt officier som, i andras ögon, alltså såg ut att ha högre status än han själv även om han faktiskt var kejsare. Så kejsaren hällde upp te till alla men officiern visste förstås hans rätta identitet och ville visa sin uppskattning för att kejsaren hällde upp hans te utan att faktiskt buga (vilket skulle avslöja alltihop). Så han knackade istället i bordet med två av sina knogar, som en bugning av fingrarna men inte hela kroppen. Traditionen återstår som sagt var och jag hade fått reda på detta innan så jag kunde tacka på rätt sätt när Ricky eller Andrew hällde upp te till mig :D. 

Resten av dagen spenderade vi med att gå omkring i Cardiff och titta i affärer för att sedan åka tillbaka till campus där Ricky släppte av oss igen. Sen gjorde jag i stort sett inget mer den kvällen. Bara lite läxor och åt middag. 

Förlåt för att det här inlägget blev så otroligt, ofattbart långt! Men det fanns så mycket att berätta. Sorry :P Jag återkommer snart igen med en ny uppdatering. Kraaaaaaaaaam
  

Äntligen riktig skolvecka!

Nu när skolan äntligen har börjat på riktigt kände jag att det var dags att börja uppdatera min blogg lite oftare. Ja, pappa, jag lyssar på vad du säger ibland. Är det inte fantastiskt? :P

Så senast jag skrev måste ha varit i söndags, men jag uppdaterade nog under dagen så jag fick inte med det sista som hände den dagen: på kvällen hade vi en filmkväll. Jag och Eline sms:ade till Ricky, Nick och Thomas som genast var med på noterna. Så vi riggade upp Elines dator och mina högtalare i Elines kök (där det finns någonting soff-liknande att sitta på) och väntade på att killarna skulle dyka upp. Vilken tur att jag tog med mig så många filmer, eller hur mamma och pappa? ;) Vi bestämde oss för att se Constantine. Enda problemet med filmkvällar är att det blir så lite prat eftersom alla är så koncentrerade på filmen. Men det är förstås alltid lika kul att umgås med Ricky, Nick och Thomas; spelar roll vad vi gör. Jag tror att de tre snabbt börjar bli mina och Elines favoritpersoner som vi försöker träffa så mycket som möjligt. Det känns som om vi har känt dem så mycket längre än bara en vecka.

Okej, så det var söndagen. Nu till måndagen och skolstarten! Min första (och enda) lektion på måndagen var Language Awareness: Lexis and Phonology. En av de ämnen jag måste ta för att få mitt engelska undervisnings certifikat i slutet. Det var faktiskt riktigt roligt, mycket tack vare läraren :). Mike Chick heter han (haha, jag vet att efternamnet är roligt) och han hade entutiasm till tusen! Han var överallt, gestikulerade, fast besluten att lära sig allas namn och att vi skulle lära oss varandras namn och sa gång på gång att något var "Cool bananas" om man kunde svaret på frågor han ställde osv. Han såg också till att vi arbetade mycket i grupp och hjälpte varandra så den lektionen var långt ifrån tråkig! Resten av måndagen var mer eller mindre händelselös. Jag hade inga fler lektioner och jag var dödstrött så jag stupade i säng ganska tidigt.

Tisdag morgon hade jag ännu en Language Awareness lektion, men det här var Grammar istället. Läraren var inte lika rolig och själva lektionen var ganska seg, om än fortfarande intressant. Fast hur kan en lektion om engelsk grammatik någonsin vara superkul? :P

Efter lektionen träffade jag på Naz, en annan av student helper killarna från internationella intoduktions veckan. Han hade lunch, jag hade lunch och han hade dessutom kuponger som gjorde att han och sällskap fick äta gratis i restaurangen här på campus så han frågade om jag ville äta lunch med honom. Det roliga var att klockan var innan 12 så de serverade fortfarande frukostmenyn i restaurangen. Inte för att jag protesterade! Mmm, engelsk frukost :D. Det var riktigt trevligt att äta tillsammans med honom.

Han hade lektion igen vid 12 så jag gick upp till mitt rum och lyssnade på musik och läste i några timmar innan jag hade min andra och sista lektion för dagen; Writing Media. Jag kan knappt vänta med att komma igång med det ämnet på riktigt! Det är en av mina skrivar kurser och jag vill bara börja skriva på en gång. Vi satt mer som i en fyrkant på lektionen så alla kunde se alla och det var ett klart plus. Under lektionens gång skulle vi också intervjua den person som satt bredvid oss för att sen kunna presentera varandra inför resten av klassen. Tjejen bredvid mig hette Lindsey Coombs och hon var jättekul att prata med. Hon har bott i hela sitt liv i en liten stad inte långt härifrån campus området så hon tyckte att mitt ursprung var jätte coolt. "Wow, you're from SWEDEN!?" Hm. Jag har aldrig förut riktigt känt att Sverige var exotiskt att komma ifrån förrän jag pratade med henne :P.

Resten av dagen/kvällen spenderade jag med Eline. Vi gick och handlade middag och jag insåg att de har Dr Otker's mozzarella pizza här i affären närmast oss! Yay! Gissa vad jag åt till middag? :D:D:D:D:D Och jag har inga lektioner på onsdagar så jag kunde stanna uppe lite längre och lyssnade därför på musik till kl 1 eller nåt.

Idag, onsdag, gick jag, Eline och en holländsk tjej som heter Wendy in till närliggande staden Pontypridd. Det tar bara 15 minuter att gå in till Ponty så det är bra. Jag var inne på WH Smith och köpte lite halvtrista saker som plastmappar till alla papper jag lär få på lektionerna, gem och en mini Thesaurus (engelsk ordbok). Och hostmedicin. Min förkylning vill inte ge med sig. Jag köpte samma hostmedicin som vi köpte till Micke när vi var här innan skolstarten. Jag har full förståelse för dig, Micke. Den smakar hemskt! Bläääää! :(

Och ikväll försöker vi se om Ricky, Nick och Thomas har lust att hitta på något men vi har inte fått ett definitivt svar än. Så det är min vecka än så länge! Jag skriver mer sen i helgen så ni får höra om resten av mina lektioner. Kraaaaaaaam

RSS 2.0