Första, andra, SÅLD!

Hello allesammans. Ännu en vecka har kommit och gått och den här gången kan jag ärligt säga att det finns mycket att berätta. I alla fall senare under veckan. De två första dagarna hände inget speciellt. Så jag tycker att vi hoppar dem! Låt oss gå direkt på onsdag.

Inför hösten har jag och Eline äntligen tagit ändan ur vagnen och börjat leta hus. Vi vill inte bo kvar på campus nästa år (speciellt med tanke på att det är billigare att hyra ett hus) så vi gick samman med en tjej i Elines klass som heter Wendy (från Holland) och en killkompis till Wendy som heter Albano (från Portugal) och satte igång letandet. Om sanningen ska fram borde vi ha börjat gjort det mycket tidigare. Helst innan jullovet. Alla de bästa husen går förstås direkt och ju längre man väntar, desto färre har man att välja på. Speciellt också med tanke på att de här på campus ska riva två bostadskomplex över sommaren så till hösten tävlar vi nu med 450 fler elever över husen i området. Så nu vet ni bakgrundshistorien. Dags att börja berätta på riktigt:  

Onsdag förmiddag (efter att jag haft Grammar) hade jag, Eline och Wendy bestämt tid med en husägare här i Treforest på en gata som heter Wood Road. Vi ringde i stort sett bara på annonser på den gatan, mycket tack vare att den ligger så bra till. Så vi kom dit till utsatt tid men husägaren dök aldrig upp. Konstigt, tänkte vi. Så vi ringde upp och frågade vart han var. "Oh, I'm sorry, that house is already gone! I called you yesterday and left a message. Didn't you get it?" Nej, det kan jag inte påstå. Ingen ringde mig på hela dan så jag har ingen aning om på vems telefon han lämnade ett meddelande... Jaja, inte så mycket att göra. Vi visste ju redan att husen går hela tiden. Vi hade ännu en husvisning några timmar senare och tack och lov dök i alla fall DEN ägaren upp! Huset var väl helt okej, men på det hela taget ganska litet och hade heller inget matrum eller köksbord, vilket innebär att vi skulle få äta i vardagsrummet - i soffan - varje dag. Inte riktigt vad vi hade hoppats på, så vi bestämde oss för att avvakta.

Torsdag hände ingenting men fredag förmiddag hade vi ännu en husvisning. Denna gång på en annan gata, Hilda Street, men inte heller denna gång dök ägaren upp. Vi ringde upp och samma historia: "It's already gone." Men ägaren sa också att han hade ett annat hus, på Wood Road till och med! Det huset var taget men hade plötsligt blivit ledigt igen. Så ville vi kanske se det? Oh ja! Eline och Wendy kunde inte följa med (inte Albano heller) så jag gick ensam bort och tittade på huset. Jag gillade det direkt. Det låg otroligt bra till där på Wood Road, rummen var lagom stora och det fanns både vardagsrum, matrum, relativt stort kök och badrum. Jag sa till ägaren att jag verkligen tyckte om det men att det var svårt att bestämma sig när de andra som man ska dela med inte är där. Så ägaren sa att vi kunde titta på det igen senare samma eftermiddag. Sagt och gjort. De andra gillade det också. Hyran är 45 pund i veckan (jämfört med 72 i veckan som mitt nuvarande boende kostar) och då ingår kostnaden för vattnet. El och gas får vi stå för, samt internetavgift, men det handlar om en extra 6 pund i veckan så det kändes överkomligt. Och eftersom vi visste att huset skulle bli taget på ett kick såg vi till att vara de som tog det :P. Så nu har vi hus till nästa år!!! Yay för oss! :D

Lördag spenderade jag med att plugga, kolla på film och i allmänhet bara ta det lugnt. Senare den kvällen hängde jag med några av mina tyska kompisar, Tommy och Martin, till Student Union. Det var tema Beach Party och så många som 20 personer dök upp! :P Haha, det kändes urfånigt att vara där när det var så pass tomt. Men vi hade jättekul. Ett par till av Tommys och Martins vänner dök upp så vi umgicks med dem. Vi drack förstås (i måttliga mängder, ta det lugnt mamma och pappa), pratade och sjöng med för full hals (ibland ganska falskt) till musiken som spelades. Precis innan de stängde tror jag att vi skrålade Mr Brightside och Summer of '69 :P. Efteråt var det "efterfest" i ett av köken men jag stannade inte särskilt länge. Tyskarna hade bjudit med mig på utflykt till stranden med BBQ dagen därpå så jag ville få lite sömn innan det var dags att kravla mig upp...

Så idag gick jag upp tidigare än vad jag egentligen hade velat och hängde med Tommy, Martin, Matti, Abbey (från USA) och Reiki till Barry Island för att grilla och umgås. Jag har aldrig varit på Barry Island förut men det var jätte vackert där. Lite väl anpassat för turisterna kanske men stranden var fin och vi hade en väldig tur med vädret dessutom! Dagen började molnig men inom en halvtimme efter att vi kommit till stranden sken solen och molnen försvann. Så vi hade det jättemysigt där på stranden. Killarna hade en bärbar grill som de satte upp och vi grillade kött som vi åt med ketchup, potatissallad och baguette samtidigt som vi sög i oss så mycket solsken som vi bara kunde :). Innan vi åkte tillbaka till Treforest gick vi också ut på en klippa där vid stranden. Det var nästan vackrast där uppifrån. Självklart har jag bilder att visa för er:










Och på kvällen var det dags för Chinese New Year Party! Imorgon måndag är det riktiga kinesiska nyåret (tror jag) men festen hölls idag istället i Student Union. Jag gick dit med Eline, klädd i min röda kinakavaj förstås, och träffade nästan genast på några vi kände. Det bjöds på kinesisk buffé, vilket var jättegott men om jag bara kunde förstå varför kineser (när de inte äter med pinnar) bara använder en gaffel och en sked men ingen kniv!? Vi träffade förstås också på Ricky (student helper killen) som hade blivit övertalad att närvara eftersom han faktiskt ändå är från Kina. Kineser, eller åtminstone asiater, utgjorde förresten majoriteten av alla som var där. Visste inte ens att vi hade så många asiater på skolan :P. De hade framträdanden också; kinesiska sånger, dansnummer, instrument, kampsport och en sån där stor line-dance drake som man alltid ser i filmer. Jättekul var det, även om alla som sjöng kanske inte alltid sjöng rent :P. Efter att festen var slut gick det över till vanligt disco men med endast hiphop och r'n'b musik, vilket jag tycker blir lite tjatigt i längden. Jag frågade DJ:n om han inte hade någon Michael Jackson eller Bon Jovi eller vad som helst som man faktiskt kan sjunga med till men han tittade på mig som om han inte visste vilka de artisterna var och skakade på huvudet. Värdelöst. Eline och jag gick strax efteråt. 

Så nu vet ni allt intressant som hänt den här veckan! Det var en del, precis som vanligt, inte sant? Nu är det dags att sova. Har prov imorgon så jag behöver vara någolunda utvilad i alla fall :P. Vi hörs. Kram, älskar er.  

A Walk in the Park ;)

Hello allesammans! :D Lite mer att berätta den här veckan kanske. Åtminstone mot slutet av veckan. Inga vilda partyn tyvärr så ni kommer inte att få höra några pinsamma historier om hur jag gjort bort mig totalt och nu måste fly landet för att jag inte vågar se folk i ögonen längre :P. Åh gud, jag hoppas någonting sådant aldrig händer...

Men i alla fall! Måndag var jag fortfarande supertrött efter festen förra veckan (då när jag kom tillbaka till Universitetet tidigt nästa morgon för att tågen från Cardiff hade slutat gå). Jag stupade i stort sett i säng och vaknade närmare 2 på eftermiddagen. Gudarna ska veta att man inte var en vacker syn. Så den dagen mer eller mindre bara flög förbi. Senare den kvällen knackade en av mina... rumskompisar... på min dörr. Vet inte vad som är en bra översättning. Flat mates. Hursomhelst, den här tjejen är från Finland och heter Emma. Hon och hennes pojkvän Matt (som också bor här på samma våning) skulle precis spela ett spel med några kompisar och undrade om jag ville vara med. Visst, Henriette-turned-zombie ställde genast upp! :D Spelet hette Munchkin och är lite som rollspel men samtidigt inte. Det är snarare ett spel som driver med rollspel. Lite komplicerade regler men när vi väl spelat en gång och började på omgång två var det mycket lättare. Jag hoppas jag får tillfälle att spela det igen någon gång.

Tisdag spenderade jag med att läsa en bok. "New Moon" av Stephenie Meyer, författarinnan av "Twilight". Ganska fängslande, de där böckerna. Innan jag visste ordet av var det kväll och jag hade läst ut hela boken :P. Gjorde min läxa inför onsdag också och tittade på min nya besatthet Stargate Atlantis. Säg inget, jag vet. Nördigt men vem bryr sig? :P 

Onsdag hade jag Grammar och lektionen handlade om tenses. Past, present och future. Det fåniga är ju att jag - och de andra i klassen - redan kan det här; använder det varje dag. Vi kan bara inte termerna och kan inte förklara det ordentligt. Och det är ju det vi måste kunna för att lära ut det till andra i framtiden. Resten av onsdagen gjorde jag i stort sett ingenting. Mycket slappande den här veckan. 

Torsdag hade jag Reading/Writing Women där vi precis har börjat jobba med Sylvia Plath och hennes dikter. Det var i det ämnet jag fått ny lärare och jag gillar verkligen henne. Är det taskigt om jag erkänner att jag gillar henne mer än den förra läraren? Den här läraren har kvinnliga författare som sitt specialområde, det är det hon brinner för, och det märks verkligen. Det är otroligt vilken skillnad det gör när en lärare brinner för sitt ämne. Samma eftermiddag hade jag också Starting to Write och vi fick tillbaka våra folders som lämnades in precis innan jullovet; en novell, en dikt och en critical review. Jag fick 70%! :D Så himla glad. Jag var lite orolig för hur det skulle gå, mest för att jag verkligen inte gillar att skriva dikter men uppenbarligen var det lugnt. 70% är den högsta gränsen, allt över det innebär att man får nivå 1 så att säga i slutbetyget efter tre år. Nu räknas i och för sig betygen från första året inte in men förhoppningsvis stannar jag kvar på den här prestationsnivån under alla tre år. Flera fina kommentarer från läraren också :). 

Fredag gick jag bara på mina lektioner (var trött efter att ha sovit dåligt). Zombie-Henriette återuppstod tillfälligt men jag lyckades tvinga ner henne i graven igen efter skoldagens slut. Kvällen tog jag det bara lugnt; läste och tittade på film och passade även på att ringa hem. 

Lördag gjorde jag äntligen någonting annorlunda! Jag bestämde mig för att gå och och promenera. Jag frågade en kille i en av mina klasser på fredagen om han kände till några bra ställen att vandra på. Morgonen därpå har jag ett email i min inbox med en hel lista på olika internetlänkar som tipsade om bra vandringsleder och platser. Otroligt snällt av honom att lägga ner så mycket besvär på en fråga jag bara ställde i förbigående :). Och få inga idéer nu, gott folk. Killen i fråga är närmare 45 år gammal. Så jag tog tåget till en av ändhållplatserna här uppe "in the Valleys", till Aberdare. En av länkarna Mark skickat till mig beskrev Dare Valley Country Park i Aberdare och det lät som en bra plats att börja på. Jag hade ingen med mig men det var faktiskt väldigt skönt. Kunde vandra i min egen takt, stanna och ta massa bilder och behövde inte ens vara särskilt social :P. Vädret var okej som tur var; molning men inget regn. Självklart kommer här lite bilder jag tog medan jag gick: 







Efter att ha promenerat i mer än två timmar kändes det lagom att lämna parken och återvända till Aberdare centrum. Jag kunde inte låta bli att gå in i några affärer heller (fortfarande rea ;)) och hittade ett par snygga finbyxor som jag köpte. Tror de kostade 6 pund eller nåt sånt. Och en filmaffär. Jag köpte två filmer för 3 pund styck (The Usual Suspects och The Matrix) och en för 5 pund (3:10 to Yuma). Den filmen är dessutom relativt ny och jag har länge velat se den så 5 pund kändes inte särskilt mycket alls. Och sen åkte jag tillbaka till Treforest och tillbringade resten av kvällen med mina stela ben på mitt rum. 

Söndagen var vilardag rakt igenom (precis som Bibeln förespråkar :P) och jag tittade lite på film och lyssnade på musik en hel del. På kvällen hade jag middag med Eline och efteråt började vi kolla efter hus inför nästa år. Man måste börja tidigt (helst tidigare än så här till och med) om man vill ha något bra. Hittade ett par stycken som verkade intressanta så vi ringer upp dem imorgon och förhoppningsvis kan vi gå på visning senare i veckan. 

Och det var allt jag hade att berätta den här gången! Skriver fortfarande lite för mycket kanske? Nästan uppsats-långa, mina inlägg :). Nåja, ni får ju veta precis allt som händer i alla fall. Kram, älskar er.

 

The start of 2009!

Och här är jag nu, tillbaka i Wales igen. Vad de 3 veckorna hemma gick fort! Känns som om någon knäppte med fingrarna och så - vips! Borta! Men det var kul. Jätte, jättekul. Speciellt över julen när prinsessorna, Maja, Magnus och William var där. Jag lekte med flickorna, tittade på Mamma Mia upprepade gånger och åt choklad. Vad mer kan man önska sig? :P Och för de som undrar, nej jag har inte glömt bort att uppdatera min blogg. Om man inte räknar från igår till idag vill säga för jag hade tänkt lägga upp det här inlägget igår kväll. Bloggen handlar ju om Glamorgan och när jag är hemma finns det inte så mycket att säga om skolan. Jag var ju tvungen att vänta tills jag hade något att berätta :).

On with the show!

Okej, det är i sanningens namn inte särskilt mycket som hunnit hända än. Kom ju precis tillbaka :P. Men lite finns det att berätta. Veckan inleddes med 3 deadlines. Toppen. Något lat som man är hade jag knappast pluggat särskilt mycket på jullovet. Vem vill plugga när man kan äta choklad? :P (Och träffa vänner och kolla in mellandagsrean) Så det blev ju förstås lite stressigt när jag väl kom tillbaka. Och, btw, vilken inledning på den nya terminen! Flyget från Skavsta var försenat 5 timmar, så jag missade båda mina bussar till Wales men mötte som tur var upp Eline på Stansted i London och tillsammans tillbringade vi natten på flygplatsen. Fråga mig om jag mådde pyton dan därpå...

Men det var inte det jag skulle prata om! Deadlines, var det. På måndagen (första dagen tillbaka; hur tänker dem!?) hade jag en uppsats i Reading/Writing Women som skulle in. Vilket jag lyckades med. Resten av den dagen och hela tisdagen ägnades sedan åt att hinna med mina andra två deadlines (i Writing Media och Fictionalizing the Valleys) till onsdagen. Onsdag eftermiddag kunde jag andas igen. Kan inte påstå att det jag lämnade in var det bästa jag någonsin skrivit och någonsin kommer att skriva men det var förhoppningsvis inte det sämsta heller :P.

Torsdag och fredag gjorde jag inte mycket mer än slappade. Och gick på lektioner förstås. Jag har en ny lärare i Reading/Writing Women som haft tjänsteledigt fram tills nu medan en annan tjej skötte kursen så länge. Hon verkar bra hon också så det ska nog inte vara några problem. Fredag kväll hade jag och Eline movie-night och tittade på Wall-E! :D Så otroligt gullig film! Om ni inte sett den redan: Se den!!!

Lördag var vi med Ricky (student helper killen) och ett gäng på... 6 andra asiater i Cardiff Bay. Det var jättekul, om än något kallt så där nära havet. Vi åt lunch på en japansk restaurang, promenerade en hel del, tog kort och avslutade med att fika på Starbuck's. Här är några bilder jag tog, först på Cardiff Bay området och sedan på en kille som tar kort på två andra (varav en av dem är Ricky):






Därefter stannade jag och Eline kvar i Cardiff ett tag. Jag passade på att köpa ett par böcker i bokhandeln (surprise, surprise) så nu har jag massor att läsa! :D

Söndagen fick jag äntligen sova ut och jag slappade hela dagen fram tills kvällen då vi skulle på en födelsedagsfest hos en kille som heter Kevin, från Frankrike, i Cardiff. Vi kom dit någongång vid 7 och även om festen hade en ganska lugn start blev det snart jätte roligt! Massa fransmän med bruten engelska, någon tysk, ett par engelsmän, en irländare och vi två från Skandinavien. Perfekt blandning ;). Sista tåget från Cardiff går ju dessutom så tidigt att vi bestämde oss för att stanna kvar tills första tåget gick. Vid 2 började folk gå hem och Eline och jag delade en säng i några timmar så vi fick lite sömn. Sen tog vi 06.18 tåget tillbaka till Treforest och självklart öste regnet ner. Så jag har mer eller mindre precis kommit tillbaka (efter att ha imiterat en dränkt råtta)! Tog en dusch, åt lite yoghurt och ska nu krypa i säng.

Och fastän jag vet att det är lite i efterskott och fastän jag skickade ett sms igår passar jag på att säga det igen: GRATTIS NICLAS!!! 22 år gammal och inte ett enda grått hårstrå. Det är otroligt ;). Skämt åtsido, grattis massa massa storebror. Hoppas att kryssningen var kul (fast jag inte var där :P) och jag lovar att du får din present sen när jag kommer hem nästa gång. Älskar dig.

Och det var det hela! Jag uppdaterar igen nästa söndag. Tror till och med att jag hann lägga upp det här nu innan Monster Maja kommit till jobbet :). Hej Maja!!

Saknar familjen redan lite grann så det är tur att ni kommer över nu i februari. Gör ingenting dumt tills dess ;). Puss och kram och älskar er massor!

RSS 2.0