Death by movies...

Det här inlägget kommer att bli kort. För den veckan det handlar om (förr förra veckan - ser ni, jag börjar komma ikapp nu! :D) var otroligt händelselös, med undantag av torsdagen. Jag tittade på film HELA veckan kändes det som. Jag hade mina vanliga lektioner förstås men det hände ingenting där heller. Det var bara ett evigt knallande upp och ner för kullen (ibland i onödan som när min första lektion på torsdagen var inställd så när jag precis kommit ner, var det bara att vända och gå upp tillbaka till rummet igen).

Så den första filmkvällen var på tisdagen. Jag och Eline åt middag tillsammans och sen satte vi oss och tittade på slutet av Matrix, första filmen. Vi hade sett början för... pinsamt längesedan ialla fall, hemma hos Ricky men filmen lade av mitt i och vi såg aldrig klart den. Förrän nu. Det var bara 40 minuter kvar eller så :P. Det kändes lite ynkligt med en 40 minuter lång filmkväll så vi såg en film till: Stardust. Den är ju så himla bra! Speciellt Robert DeNiro är fantastisk. Han och hans förste styrman är bland det roligaste i hela filmen :).

Onsdag hände ingenting men torsdag kväll frågade Tommy mig om jag ville följa med honom och resten av det tyska gänget in till en pub i Cardiff. Först tänkte jag säga nej men med tanke på att klockan bara var 8 och jag var så uttråkad att jag höll på att somna, bestämde jag mig för att hänga på. Uppklädda och fina tog vi tåget till Cardiff Central och gick först förbi Burger King för att några inte hade ätit middag. I slutändan tror jag att vi alla åt någonting. Grupptryck, ni vet :P. Och sen gick vi till ett ställe som heter Walkabout. Jag tror att det är som en slags kedja som finns på många andra ställen också. Jag tror till exempel att det fanns i Fulham, där i London där Bella bor. Och jag hade så väldigt kul den kvällen. Jag är glad att jag hängde med. Vi var där i åtminstone 4-5 timmar och dansade nästan hela tiden (och drack. Ja, jag erkänner att vi drack också). När det stängde vinkade vi till oss en taxi och åkte tillbaka till Treforest. Vi var... 6 st och fick betala 5 pund var så det kostar så mycket som 30 pund mellan Cardiff och Treforest. Inte SÅ billigt kanske... men när man är i en stor grupp är det ju okej.

Fredag var händelselös igen. Ingen dog, ingen försvann, ingen blev kidnappad av aliens. Ingenting. Den kvällen hade vi filmkväll IGEN, fast den här gången var Wendy och Albano med också. Vi tittade på Princess Mononoke. Hiyao Miyazakis filmer är alltid toppen, så det var kul.

Lördag tog jag det lugnt och pluggade och den kvällen hade jag och Eline - gissa. JA! Rätt på första försöket: Vi hade filmkväll igen! Den här gången tittade vi på andra Matix filmen och även två avsnitt av Numb3rs. Jag har äntligen lyckats få Eline såld på en av mina serier! Go me!

Och söndag var nästan som lördagen. Vi tittade inte på samma film igen förstås men vi fortsatte att kolla på Numb3rs. Eller, Eline gjorde det medan jag spelade på hennes Nintendo DS. Ett spel som heter Phoenix Wright. Jättekul :). Hon hann med 5 avsnitt medan jag spelade :P.

Och det var min vecka! Inte spännande alls, jag vet, förlåt. Men nästa inlägg är antagligen intressantare. Jag ska ta och skriva det snart. Då är det äntligen förra veckan det handlar om och jag är ÄNTLIGEN ikapp när jag publicerat det. Kraaaaaaaaaaaaaam på er!

Början på slutet av vistelsen...

Okej, det blev några dagar senare än jag hade tänkt... Men innan nästa vecka i alla fall! :P Så förra inlägget slutade efter att familjen kommit hit tillsammans med Robert och Mia och efter att vi ätit indiskt.

Dagen efter var vädret fortfarande helt okej (två dagar i rad, omg vad har hänt??? Det är ju ändå Wales vi pratar om!!) så vi bestämde oss för att åka upp till Brecon Breacons, en närliggande... kan jag kalla det bergskedja? Eller är "kullkedja" kanske ett bättre namn för det? Hursomhelst, vi åkte upp dit och parkerade vid besökscentret. Väl inne frågade jag och Mia om en trevlig liten vandringsled som inte skulle ta alltför lång tid att gå. Kvinnan bakom disken tittade skeptiskt på oss, gick runt för att se vilka slags skor vi hade och sa sedan att våra skor var "resonable." Okeeej... Så vi fick en karta och hon pekade ut en rutt och sen började vi går. Inte ens halvvägs av vad hon pekade ut i slutändan dock :P. Vi gick en bit, tog massa kort och sen gick vi tillbaka och fikade. Det var lagom :). På vägen tillbaka till civilisationen (ha, vi är i Wales; civilisationen är inte uppfunnen här! ;)) skulle vi åka en annan väg med bilen så vi kom förbi en kort vandringsled med ett par vattenfall att tita på. Vi hade lite problem att hitta dit först men vi lyckades till slut. Här är en bild på ett av vattenfallen:




Och här är pappa vid det stora vattenfallet. Så söt så, pappa lilla :)




Jag har upptäckt att jag har någon förkärlek för att fotografera träd. Så här är en bild jag tog vid samma tillfälle:




Tisdagen flyttade vi ut från stället i Nelson för vi skulle bo i Cardiff i två nätter också, hos killarna på Ty Rosa där pappa, mamma, jag och Micke har bott förut. Förmiddagen spenderade vi först i Pontypridd där vi kollade runt och åt lunch. Sen åkte vi som sagt till Cardiff. Vad kul det var att vara tillbaka hos killarna igen! De är verkligen jättehärliga. Jag trivs så bra hos dem. Och de har en superbra filmsamling dessutom ;). På kvällen gick vi in till Cardiff och åt middag på en italiensk restaurang, Prezzo. Jag åt en jättegod pizza. Och drack vin till maten. Till och med jag har blivit lite vuxen :P.

På onsdagen gick vi in till Cardiff för att shoppa loss! Eller, nja, inte riktigt. Men vi gick och kollade i affärer i alla fall i ett par timmar. Så mycket shopping blev det väl kanske inte men det var skönt att inte vara ute på språng jämt. På vägen tillbaka till Ty Rosa bestämde sig pappa, jag och Micke för att ta bussen men vi lyckades ta en buss som inte stannade på vår gata så vi åkte lite vilse :P. Fast det löste sig ganska snabbt. Vi fick bara gå en liten bit (vilket pappa inte var så lycklig över). Den kvällen åkte vi till Red Dragon Center i Cardiff Bay och åt middag på en restaurang där inne. Old Orleans hette den och maten var lite som Hard Café och Thank God It's Friday. Jag åt revbensspjäll, kyckling och potatismos. Hur gott som helst! Och efterrätten var ännu bättre! Chokladkaka med vit smält choklad i en liten kanna bredvid som man kunde hälla på. Och jordgubbar. Jag tror ärligt talat att jag dog. Och det var sista kvällen tillsammans.

Torsdag tog vi en sväng förbi IKEA efter att ha checkat ut från Ty Rosa och köpte ett par kuddar till mig och andra förnödenheter och sen till mataffären så jag kunde köpa mat att klara mig på ett tag. Och sen släppte de av mig på skolan, kramade mig hejdå och så var jag ensam på mitt rum. Kändes konstigt att inte ha familjen där efter att ha umgåtts 5 dagar i sträck. Jag hade en lektion att gå på senare på eftermiddagen dessutom.

Fredag och lördag gjorde jag egentligen ingenting. Jag gick på lektioner på fredagen förstås men annars slappade jag bara och kollade på film.

Söndag var jättekul! Jag gjorde inte så mycket på dagen men den kvällen firades St David's day (Wales skyddshelgon) på Student Union. Det bjöds på walesisk mat och dans och Eline måste ha dansat nonstop i två eller tre timmar. Jag kände inte alls för att dansa. Istället satt jag och pratade med massa människor som jag inte sett sen första veckan. Det var så himla kul! Jag kände verkligen bara för att prata massa och det var precis vad jag gjorde. När firandet var slut och de stängde följde jag och Eline med hem till en av killarna som varit student helpers första veckan och sjöng Singstar hemma hos honom. Vi var ett helt gäng som sjöng tillsammans. Ett perfekt slut på kvällen :).

Och det var den veckan. Jag är fortfarande otroligt seg med att uppdatera, men jag ska försöka skriva nästa imorgon. Kraaam!

London calling!

Jag skulle ha skrivit det här inlägget (och nästa) för över en vecka sedan. Jag hade absolut inte tänkt att glömma bort det hela veckan och sen äntligen ta ändan ur vagnen idag. Men så blev det. Jag ber om ursäkt. Bättre sent än aldrig har jag hört, så här är vad som hände veckan då jag var i London och sen när familjen (minus Niclas och Michele) kom över och hälsade på.

Måndag gick jag upp fruktansvärt tidigt. 5.30 tror att jag det var. Jag måste ha sett levande död ut allra minst. Så jag släpade mig till Cardiff och bussen mot London (och passade på att köpa med mig en blåbärsmuffins från Starbucks dessutom för att pigga upp mig :P). Bussresan var förutsägbart händelselös; jag bara sov, lyssnade på musik och läste och äntligen vid 11 på förmiddagen kom jag fram till Victoria Station. Jag och Bella hade lite problem med att hitta varandra först men det löste sig snabbt och sen äntligen, ÄNTLIGEN, träffade jag Bella igen. Det är egentligen ganska patetiskt; vi är båda i samma land men har ändå inte setts sen vi kom hit i september. Jag skäms. Du får också skämmas lite, Bella :P. Men vi sågs ju nu i alla fall.

Först åkte vi till huset där hon bor med sin au pair familj. Jättefint hus har dem och Bellas säng är underbar :). Ifall jag inte trodde att hon hade saknat den hade jag nästan övervägt att kidnappa den... Efter att ha dumpat väskorna åkte vi till ett närliggande stort (och nyöppnat) shopping center, Westfield. Där fönstershoppade vi en hel del och åt crêpes till lunch. Mmm :). Jag hade ljus belgisk choklad på min. Därefter åkte vi till... nåt ställe som jag inte kommer ihåg namnet på :P. Men vi kollade lite i second hand affärer och sen slog vi oss ner på ett café och drack varm choklad. Perfekt när man var lite trött som jag var. Och sen åkte vi tillbaka till huset och jag fick träffa familjen. Föräldrarna heter Sarah och James och barnen Bella tar hand om är två flickor; Jemima, 3 år och Kezia, 1 år. (Ursäkta om jag stavade någons namn fel). Under veckans gång spenderade vi en del tid med barnen och de är båda jättesöta. Jemima är lite i trotsåldern dock så ibland fick hon utbrott (som en vulkan ungefär :P) men Kezia var desto enklare och urgullig dessutom. Den kvällen gjorde vi inget speciellt utan kollade bara på en film innan vi stupade i säng.

Tisdag tog vi oss under förmiddagen först förbi ett konditori/kafé som heter Hummingbird Bakery och som är kända för att göra muffins med glasyr, brownies, tårtor osv på Amerikanskt vis. Tror jag. Men de hade otroliga tårtor och muffins där inne! Vi köpte med oss ett par muffins och åkte sedan vidare till Hyde Park som vi promenerade igenom till St James' Park och åt muffins och drack varm choklad. Det var lite kallt (och inte så grönt än) men det var mysigt. Jag tror det var den dagen jag tog kort på Big Ben också:




Därefter kollade vi i affärer igen (jag köpte en skrivbok) och åkte sedan hem för Bella var tvungen att jobba några timmar. Den kvällen gick vi på bio och såg Benjamin Button. Jag hade inte hört någonting om den filmen men Bella ville jätte gärna se den så jag sa: Varför inte? Jag är så glad att hon övertalade mig! Filmen var fantastisk!!! Lite lång kanske men det gjorde mig absolut ingenting. Efter att ha sett förlängda versionerna av Sagan om Ringen kan ingen film vara för lång :P. Men om ni inte har sett den filmen, borde ni absolut göra det. Det är närapå en order. Vi tyckte båda att den var underbar.

Onsdag jobbade Bella i stort sett hela dagen så jag hängde på henne. På förmiddagen tog vi barnen till Gymmet där Jemima hade tennislektion och Kezia skulle på Crash (daghem, typ?). Sen kom Sarah dit och vi åt lunch tillsammans på Gymmet innan vi allesammans tog en taxi till Harrods. Båda flickorna behövde nya skor nämligen. Jag kan allvarligt talat inte komma ihåg vad vi gjorde den kvällen. Vi stannade inne i alla fall. Eventuellt var det då vi kollade på en väldigt underlig film på TV innan vi somnade :P.

Torsdag passade jag på att plugga en del medan Bella jobbade och sen på kvällen var det utgång som gällde! Vi skulle ut på korgen till ett ställe i närheten som hette The Slug. Vi gick dit tillsammans med några andra au pair kompisar till Bella och Marielle (som gick i samma klass som oss på gymnasiet och som också är au pair i London). Det var jättekul! Vi drack någon drink som hette Snakebite, dansade massa och sjöng med till musiken. Riktigt bra musik var det också. Jag gillade det där stället. Det tog ca en kvart att gå hem till Bella därifrån så det var en klar bonus :).

Fredag morgon åkte vi till Notting Hill för att gå på marknad. Vi var där ganska tidigt, redan innan många av stånden hade ställts upp så vi satte oss ner och åt mackor och scones och drack varm choklad på ett kafé. Marknaden var kul, även om jag i slutändan bara köpte ett par örhängen. Vi letade efter den blå dörren från filmen också men vi kunde inte hitta den. Senare fick vi veta att den scenen spelades in på en annan gata så den blå dörren går inte att hitta på marknadsgatan. Hm, vi kanske borde ha tagit reda på det innan... Den kvällen skulle Sarah och James bort så vi passade barnen. De går och lägger sig redan strax efter 7 så vi satt och kollade på Dirty Dancing medan vi åt middag och kakor :P. Bella skulle åka hem till Sverige dagen därpå och jag skulle möta upp familjen på Stansted så vi gick och la oss tidigt.

Bella var tvungen att gå upp redan vid 3 för att hinna med sitt plan, stackarn. Själv gick jag upp kvart över 5, tog mig till Victoria och tog bussen ut till flygplatsen. Jag väntade EN EVIGHET på dem innan de äntligen knallade ut i ankomsthallen. Det var mamma, pappa, Micke och Mia och Robert. Så himla kul att se dem igen! Vi åt frukost på flygplatsen och hämtade sedan ut bilen och körde ner till Wales. Först åkte vi till Nelson och Wern Gynol Guest House där vi skulle bo. Jag bodde med dem hela tiden så jag kunde umgås med dem så mycket som möjligt :). Där tog vi det lugnt ett tag innan vi åkte till skolan så de fick se hur jag bodde och så att jag kunde hämta nya kläder. Den kvällen åkte vi in till Caerphilly och åt middag på en pub (mitt i en fotbollsmatch så ljudnivån var ganska hög) men maten var god. Jag tror att Robert gillade sin mat så mycket att han knappt sa ett ord hela middagen och bara koncentrerade sig på den :P. 

Söndag hade vi fint väder (otroligt - det är ju ändå Wales vi pratar om!) så vi begav oss ner till kusten, till Barry Island förbi Cardiff. Där strosade vi runt i solskenet och tog massa bilder ute på den där udden som jag var ute på när jag var där med tyskarna. Här är en bild därifrån: 


 

När vi tröttnat och började känna oss hungriga åkte vi till Castell Coch (på vägen mot min skola) och åt lunch inne på det otroligt mysiga kafé de har där. Mia och Robert gick omkring och tittade på slottet efter att vi ätit klart medan vi andra (som redan hade sett det) satt kvar ett tag på kafét och sen tittade lite i turistshopen. Sen åkte vi tillbaka till stället där vi bodde ett tag och åkte sen för att äta middag tillsammans med Eline (så hon fick träffa familjen) på en indisk restaurang som heter Cinnamon Tree. Det ligger, konstigt nog, i ett industriområde men maten där ska enligt ryktet vara väldigt god. Och när vi kom in insåg Eline och jag att vi kände en av killarna som jobbade där; han pluggar på vår skola. Brian heter han. Maten var verkligen god (även om den, tyvärr, inte slår den indiska restaurangen i Åkersberga) och eftersom vi kände Brian fick vi till och med avdrag på maten. Det var väldigt snällt av honom.

Och det var hela den veckan! Jag ska lägga upp inlägget med veckan efter det senare idag om jag kan, annars i morgon. Och sen även inlägget från förra veckan. -suck- Så går det när man skjuter på saker... Kraaam på er allihopa!

RSS 2.0