Back in black! ...Or, you know, Wales.

Hej allesammans!

Dö inte av förvåning nu, men jag har äntligen sett till att uppdatera min blogg! Det var inte riktigt meningen att min blogg skulle rinna ut i sanden som den mer eller mindre gjorde innan sommaren. Jag tänkte uppdatera och berätta om sista veckan; min exam (klarade den), Longest Day på Student Union (började dricka direkt efter min exam - alltså ca kl 12 på förmiddagen - och var eh... något onykter vid 4, 5 på eftermiddagen och somnade för natten vid 7 :P) och alla problem jag hade med huset vi bor i det här året innan jag åkte hem (folk som drog sig ur i sista sekunden och lämnade mig och Eline stående där närapå utan ett hus att bo i det här året överhuvudtaget dagen innan jag åkte hem) men det blev liksom aldrig av att jag la upp det inlägget. Jag var upptagen med de jag precis nämnt och att packa ihop alla mina saker och städa mitt rum så att jag inte fick betala avgift på det i efterskott osv osv och sen var jag plötsligt bara hemma, fyllde år (20 - jippie!), började jobba och sen flöt sommaren bara förbi. Och här är jag nu! Tillbaka i Wales, inflyttad i nya huset tillsammans med Eline och två andra tjejer (båda Walesiska, första års elever, jätte trevliga, och bästa vänner) och skolan började i måndags. 

Men jag var ju tillbaka redan två veckor innan det. Vad jag gjorde? Eh... jo, det blev väl ett antal fester, får man väl säga. Redan dagen efter jag var tillbaka fyllde en kompis till mig år, Neale, så vi gick ut och firade hans födelsedag på en pub här i Treforest. Dessutom fick jag till min förtjusning veta att Ricky (en av mina killkompisar från förra året som alltid hängde ihop med Nick om ni minns?) fortfarande var kvar här i några dagar till så jag passade på att träffa honom ett par gånger innan han åkte härifrån för att börja plugga i Birmingham. Och sen kom Eline tillbaka! Tack och lov för det, för det var ganska obehagligt på sätt och vis att bo ensam i ett två våningshus... Så fort jag kom tillbaka satte jag förstås ingång att fixa iordning mitt rum. Det har tagit närmare två veckor och spegeln och banden att knyta tillbaka gardinerna med är fortfarande inte uppe, men utöver det är rummet precis som jag vill ha det :).

Sängen som stod inne i mitt rum var ingen höjdare direkt men eftersom jag var första personen i huset löste jag det ganska snabbt; jag bara bytte ut sängen mot en splitter ny säng som stod i rummet bredvid :D. Man får ju inte vara dum. Jag har varit på IKEA i två omgångar och köpt ett sängbord, en bokhylla, en skivbordsstol och allehanda andra småsaker som man inte riktigt visste att man behövde förrän man kom till IKEA... Ni vet hur det är. Pappa, du vet definitivt hur det är; det är därför mamma aldrig vill ta med dig när vi ska till IKEA ;). Jag skojar bara, ta det lugnt! Bara för lite mindre än en vecka sedan fick jag upp de inramade fotografierna från förra året och först då kändes det verkligen som mitt rum. 

Och förutom att inreda mitt rum, vad har jag gjort? Ja... jag har träffat alla vänner från förra året igen. Det är faktiskt mycket roligare det här året för jag känner redan så många olika människor och när jag är ute i Treforest nu är det alltid någon jag ser som jag känner och måste stanna till och prata lite med. Där lär du kunna identifiera dig, pappa. Det är som att vara i Åkersberga centrum med dig :). Och festerna ska vi inte ens prata om! (Fast det är klart att vi ska.) Som jag har festat sen jag kom tillbaka. Det började där med födelsedags festen och sen senare samma vecka åkte vill till Oceana (vilken är en klubb i Cardiff som alla pratade om förra året men som jag av någon anledning aldrig kom till). Sen var det en välkomstfest på söndagen då vi uppmanades att klä oss i våra nationers färger. Vi tre svenskar - Anders, Disa och jag - tog självklart fasta på det eftersom vi under sommaren hade köpt varsin kopia av det svenska hockeylagets tröjor. Vi var nästan de enda klädda i vårt lands färger :P. Alla andra hade bara festkläder. Så vi stod ju ut i mängden i alla fall :D. Och kvällen efter det var det pyjamas party (alla partyn innan skolstarten hölls i ett stort partytält som de hade satt upp eftersom Student Union har rivits det här året och ett nytt ska byggas men som inte kommer att vara klart förrän till nästa höst och tills dess har vi en tillfällligt lokal där bara 280 personer får plats, vilket suger). Två kvällar senare var det Score (ännu en fest) och två kvällar efter det hade Disa och de hon bor med en inflyttningsfest i deras hus. Som sagt, det blev mycket fester.

Någonting annat kul hände också dagen efter att jag kommit tillbaka; Disa och jag fick jobb på ett snabbtmatsställe här på samma gata som jag bor! :D Våra arbetsuppgifter är bara att svara i telefon och skriva ner beställningar och ibland även åka med när maten ska levereras. Inte svårt direkt och personerna som jobbar där är jätte trevliga och bjuder oss alltid på mat efter att vi jobbat. Det är en turkisk familj som har det och de serverar mestadels pizza, kebab och hamburgare. Lönen är väl inte toppen heller, inte efter svensk standard, men som student här borta brukar man inte tjäna mycket mer och extra fickpengar är alltid en höjdare.

Och skolan började som sagt i måndags! Det här året läser jag tre skrivar kurser; Writing fiction, Writing non-fiction och Writing for Children. Dessutom fortsätter jag med min TESOL utbildning för att kunna jobba som engelska lärare efteråt och har alltså två kurser i det och sen läser jag även en litteratur kurs; Modernism. Jag har lektioner måndag, tisdag och fredag så onsdag och torsdag har jag ledigt vilket är superskönt. Så hittills har jag haft tre lektioner och har de övriga två imorgon. Men det har varit kul och det är skönt att komma igång igen för annars blir det bara så mycket fester och annat oseriöst :P.

Så nu har jag väl uppdaterat er på vad som händer här borta? I alla fall så pass att jag inte behöver lägga upp nästa inlägg förrän om en vecka eller så? Tack Michele för att du skickade sms och påminde mig men jag hade tänkt att uppdatera bloggen idag i alla fall. Men det kan ha varit så att jag behövde den där sista lilla knuffen för att faktiskt ta mig för det ;).

Och förresten, jag har två bilder på hur mitt rum ser ut nu. Ni kanske vill se dem? Det här är hörnet med min säng:





Och det här är motsatta hörnet med skrivbord och bokhylla:





Och det var allt för den här veckan :D. Lämna gärna en kommentar efter att ni har läst. Kraaaaaaaaaaam!

 

 

 

 


RSS 2.0