Framme och redan igång för fullt!

Jag vet att jag skrev att jag skulle uppdatera min blogg i söndags. Det gjorde jag inte, jag vet, förlåt! Men jag trodde att jag skulle ha internet på mitt rum redan från början. Det var först idag som jag fick igång det (och bara för att jag fick hjälp av en kille som bor i samma hus som mig en trappa upp). Och nej, innan ni får en hjärtattack mamma och pappa, jag har INTE skaffat mig en pojkvän redan :P. Jag är här för att lära känna folk, inte för att börja avverka killar.

Anyway (haha, vad Dolph Lundgren av mig att blanda svenska och engelska! :D Get used to it, people, I plan to continue doing it for three years to come!), vad ni egentligen vill veta är väl hur det går för mig här på Glamorgan? Det går förvånansvärt bra faktiskt. Inte för att jag är förvånad över det, jag är bara förvånad över att jag inte har brutit ihop av saknad efter min familj än. Fast det är ju bara tisdag ;). Jag har haft fullt upp ända sen jag kom. I söndags anlände jag med alla väskor (alla 9 av dem :P och då har jag inte ens räknat med de två som jag lämnade här när vi besökte skolan för ca tre veckor sedan). Killen på Accommodation Lodge sa: "I have NEVER seen ANYONE with so many bags! We have a new record!" Så, det är jag: tjejen med alla väskorna :D. Men jag ska ju faktiskt vara här i 3 år, inte sant? Det är väl lika bra att ta med så mycket som möjligt från början? Jag är säker på att alla mina tjejkompisar nickar instämmande just nu. I alla fall så gör KeeKee, Bella och Anna det.

Resten av söndagskvällen spenderade jag med mamma, Niclas och Michele innan jag tog adjö av dem vid 8. Och istället för att gå tillbaka ensam till mitt rum blev jag meddragen till ett sällskapsrum av en "student helper" som passerade så redan då fick jag träffa en sju, åtta andra ungdomar. Tyskar, holländare, en fransyska och en irländare. Supertrevliga allihop. (Kommer inte ihåg ett enda namn). Jag hängde med dem till en frågesportskväll på det stora samlingsstället som heter Student Union. Det var kul. Musik, bar och umgänge. Socialisera sig! Sånt är viktigt. :D

Rummet är helt okej också. Madrassen kanske är lite knölig men vad gör det? Men ni ska se utsikten! Vilket ni kan, här nedanför:




Det där kan jag se från mitt fönster! Varje dag! Cool, huh? Me love green hills :).

Berättelsen fortsätter: I måndags fick jag en liten tur av campus. Av en annan "student helper". Kl 10 på morgonen. Jag var den enda som dök upp för turen (de hade haft ett par stycken några dagar innan så jag antar att jag var den enda som inte hade sett campus än???). Så det var jag och tjejen som visade mig runt. Bara. Vilket inte gjorde någonting. Det gick fort om inte annat :P. Efter det drog jag in till stan för att träffa mamma, Niclas och Michele för att gå i affärer med dem och säga hejdå ordentligt. Jag väntade på den stora shoppinggatan, Queen St, i en halvtimme. Och det var kallt! Poor me... :( Men resten av dagen var jättekul!

Btw, Niclas gav mig lite information om vad jag INTE borde säga när jag försöker lära känna folk. Han skickade det på sms till mig på söndagskvällen. När jag satt med de där andra ungdomarna. Jag kan skriva ord för ord vad det stod i smset:  - So how are you? - Dreadful, I hate my life... I hate your life! -excuse me madame, mayhap thou haveth le frog in yours ear... bullocks! Your arse is accommodating. -bless you and your porridgemaker.
Förstår ni vilken skrattattack jag fick när jag läste det? De jag satt med måste ha trott att jag var galen... :P

Så senare på kvällen på måndagen var det en välkomstmiddag i restaurangen på skolan. Alla internationella elever var där (resten av eleverna kommer först nästa vecka), plus all personal som medverkar här under den internationella välkomst veckan. Jag satt med helt nya människor och de var också så himla trevliga. En av "student helper" killarna, Ricky heter han, visste att jag var svensk och sa till mig: "Yeah, there's another girl from Sweden somewhere around here. I'll point her to you when I see her." Vilket var väldigt shysst av honom. Så helt plötsligt dyker han upp igen med en tjej bredvid sig och säger: "She wasn't from Sweden, she was from Norway, but whatever! Here; talk!" Haha, han är kul han, Ricky. Men norskar och svenskar förstår ju varandra så vi pratade en hel del. Eline heter hon (jag kan ETT namn!!!). Middagen följdes av disco och umgänge på Student Union igen och jag och Eline dansade säkert i en och en halv timme eller nåt! Och än en gång pratade jag med en massa nya människor. Fler fransmän. De tycks föröka sig :P. 

På tisdagen, idag, var jag på en slottsutflykt hela dagen. Vi fick se Caerphilly Castle, vilket är Wales största slott och det näst största slottet i England. Det var ett jättevackert slott även om det består mycket av ruiner. Och det finns ett lutande torn där som jag inte fattar hur det kan hålla sig uppe. Ingen fattar det. Kolla:




Tornet där till vänster? Hur kan det fortfarande stå upp? Någon lär få det i huvudet när som helst...

Sen var vi inne i Cardiff för att se Cardiff Castle men man var tvungen att betala för det så alla skippade det. 10 pund! Det är typ... Över 100 kr! No way! Så vi gick omkring i Cardiff istället. Jag gick med någon kille från Bangladesh. Kommer inte ihåg vad han heter heller och nej, mamma, jag ska inte kära ned mig i honom! Sluta få hjärtattacker! ;) Ricky, ni vet "student helper" killen som presenterade mig för den norska tjejen, var den som höll i slottsturen och vi insåg att vi delade samma passion för varm choklad med mycket grädde och inte äckligt kaffe som alla andra dricker så vi, och killen från Bangladesh och en annan asiatisk kille i sällskap med sin pappa, hängde på Starbucks i typ två timmar eller så. Vi lekte en lek som Ricky lärde oss. Varje person ska berätta tre saker om sig själv, tre påståenden, men en av dem måste vara en lögn. Sen ska alla, i tur och ordning, säga vilken av de andras påståenden som var en lögn och varför. Fyra av oss fem lekte (pappan ville inte vara med). T.ex. var mina påståenden: I'm a good singer. Once I went bungyjumping. My parents are divorced. Alla som känner mig vet förstås att den sista var en lögn. Jag har hört om den här leken förut men aldrig lekt den själv. Den var kul. Testa, gott folk! :D

På kvällen nu var den en organiserad utflykt till ett ställe som heter Nantgarw där det finns bowling, bio och restauranger. Jag var med Eline och vi tänkte se en film men det fanns inget vi egentligen kände för. Båda kunde tänka sig Wall-E men den visades inte nu på kvällen och jag kunde tänka mig Hellboy 2: The Golden Army men den började 9.50 pm och den sista bussen tillbaka till skolan gick kl 10 pm så det kunde jag glömma. Vi skippade bion och hängde på 3 franska killar istället; först till McDonalds och sen till bowlinghallen där Eline och jag spelade ihop och turades om att kasta (Skandinavien kallade vi oss på skärmen) men vi kom sist. Det måste ha varit en konspiration. Det var de hala golvens fel! De ville inte att Skandinavien skulle vinna! ... Säkert. ;)

Och nu är jag tillbaka på mitt rum! Ska sova piiiiiiiiinsamt länge imorgon. Yay! Så jag säger godnat, sov så gott ni också, saknar er alla men jag har det bra här just nu så oroa er inte. Love you lots! :D:D:D:D

Kommentarer
Postat av: michele

låter som du har de bra:D

hahaha jo de måste jag säga att Niclas har något intressanta uttryck:)

kul att läsa din blogg så slipper man undra vad du gör hela tiden:)

Saknar dig! Kramar michele

2008-09-17 @ 13:59:48
Postat av: Broder Niclas

haha! va kul att du har kul! fast det är lite surt att jag är hemma här och har tråkigt medans du är i centrum av allmänt kulighet! (innan du börjar få läxor då, ha! :D)

och så får man skämmas för att du vek ut mitt sms inlägg, jag känner mig så naken!



hm, jag fick nån impuls ide om att nu när jag inte har mycket jobb här så kanske man kan åka och jobba där du bor? >:D. mohaha, ska filosofera på det.



pusskram!

2008-09-17 @ 18:31:37
Postat av: Micael

hahaha kul!har kul här hemma men du har säkert kul(hoppas jag iallafall)Glamorgan låter kul att bo i.Hoppas du har det kul i Wales.Själv har jag kul i skolan p.g.a alla roliga lektioner.Jag vill nämna några namn:hemkunskap,engelska,bild,inget mer vad jag kan komma på.Have it good it Wals sister!

2008-09-17 @ 19:54:15
Postat av: eva niklasson

Hej Henriette, vad kul du verkar ha ! Jag önskar att jag hade gjort något sådant när jag var ung.Mamma har förstås berättat om hur det gick till när ni anlände och allt verkade såååå trevligt och bra.Bra att du tog med ditt täcke så att du får lite hemkänsla. All lycka önskar jag dig med pluggande och det nya Englandslivet./tjingeling,Eva (mammas arbetskamrat)

2008-09-18 @ 15:42:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0