Håller mig sysselsatt!

Jag vet att jag inte har uppdaterat på ett par dagar. Det beror mest på att jag knappt har varit på mitt rum, och kommit tillbaka så sent på kvällarna att jag gått och lagt mig mer eller mindre direkt :P. Men oroa er inte! Här kommer en full uppdatering på vad jag har gjort sen jag skrev senast vilket var i... tisdags, tror jag?

Så vi börjar med onsdagen: Jag gjorde egentligen inte speciellt mycket under dagen. I alla fall inget som är värt att nämnas. Nej, det roliga började på kvällen! Den kvällen var det Welsh Night på Student Union och jag hade fantastiskt roligt. Det bjöds på walesiska specialiteter, t ex soppa, ost och kakor typiska för Wales. Soppan kallades för Cawl och kakan hette Picau ar y maen. Jag är inte säker på hur något av det uttalas men det var gott i alla fall :P. Dessutom var det ett live-band som spelade Walesisk musik och lärde alla att dansa walesiska danser. Jag dansade inte från början. Först satt jag mest och pratade med folk men sen var det en kille som började irritera mig för att han inte lät mig vara ifred så jag gick iväg i hopp om att hitta någon jag kände lite bättre. Som Eline, men hon dansade just då. Istället träffade jag på Ricky, student helper killen, och umgick mer eller mindre med honom sen resten av kvällen. Och massa andra förstås. Och ja, tillslut dansade även jag. Vilket var jättekul. :D Här är en bild på oss under nåt stadie av kvällen:




Nej, mamma och pappa: Jag var inte full ;).

Efter att de slog igen, vilket var runt 1 eller så, fortsatte festen (mer eller mindre) i ett av sällskapsrummen uppe vid bostäderna. Vi på bilden och några till måste ha suttit där i sällskapsrummet till halv tre, tre och skrattat, pratat och lekt lekar. Det var utan tvekan en väldigt lyckad kväll :D.

På torsdagen var det ännu en organiserad utflykt, den här gången till Glamorgan Universitys andra byggnad som ligger i Cardff. Det är här alla som studerar musik, ljud och andra ämnen som innehåller något form av uppträdande håller till. Det var en cool byggnad, väldigt modern och de har dessutom en egen biograf där inne! Hur häftigt är inte det!? Och förresten, kan ni gissa vilken film de visade där på i biosalongen medan vi var där? Det Sjunde Inseglet av Ingmar Bergman! En svensk film! Jag trodde jag hörde fel när jag passerade och plötsligt insåg att de på filmen inte pratade engelska men att jag ändå förstod vad de sa :).

En stor spiraltrappa förenade alla våningar inne i byggnaden. Jag och Eline tog kort från trappans topp. Kolla:




Det ser nästan ut som en snäcka eller en enorm, vit kanelbulle :P.

Efter att vi varit där gick turen vidare ner till Cardiff Bay. Jag har varit där en gång förut med familjen för några veckor sedan, vilket var ett stort plus för jag kände redan att jag hittade där utan problem. Man kunde åka på en båttur runt viken för en liten summa pengar men jag och Eline bestämde oss för att skippa det. Istället hängde vi på några indiska killar när de gick och åt och fortsatte att umgås med dem tills det var dags att åka tillbaka till skolan. Här är en bild på oss allihop:



Jag kan bara namnet på en av killarna och det är han som sitter till höger om mig. Brian heter han och anledning till att jag vet just hans namn är för att han också ska plugga här i 3 år. Det är inte alltför vanligt bland de internationella eleverna. Många är bara här för 1 år innan de åker tillbaka till sina länder och avslutar utbildningen där. Så det är bra att känna till dem man kommer att träffa ganska regelbundet i 3 års tid och inte bara 1.

På kvällen samma dag gick vi ut på en pub här i Treforest. Torsdagar är kareoke kväll här men jag sjöng aldrig. Kanske en annan gång :P. Först var vi bara ett stort tjejgäng men sen träffade vi på ett par andra killar från vår skola också och då blev det genast roligare. Killar är mer okomplicerade att prata med, har jag insett. Vilket kan förklara varför de jag känner bäst här på skolan, förutom Eline, bara är killar :). Jag skaffar nya vänner hela tiden. Just den här kvällen var det ett par tyska killar som vi pratade mest med. Alla är så himla trevliga, så det är inte direkt svårt att skaffa kompisar. De hette i alla fall Matti, Tommy och Manuel. Och jag träffade en annan tjej från Sverige! Disa heter hon och kommer från Malmö! Och en tjej som heter Abbey från USA som ska läsa samma ämne som jag. Puben stängde kl 12 så då gick vi tillbaka till campus och föll i säng. Och nej, jag drack inte den här kvällen heller :P.

På fredagen gick jag och Eline in till den närliggande staden Pontypridd. Vilket, jag har fått lära mig, uttalas mer som "Pontiprith". Det tog bara en kvart att gå och vädret var jättefint. Faktiskt, tro det eller ej, har det varit vackert väder varenda dag sen jag kom hit. Inget regn. Molnigt på sin höjd. Det är underbart! I alla fall, vi spenderade ett par timmar i Pontypridd med att titta i affärer och åt lunch. Jag köpte en diskborste, en kastrull och en stekpanna. För de har inget sånt på skolan; du måste ha egna grejer. Och sen finns det dessutom ett antal välgörenhetsaffärer som Röda Korset och secondhand och sånt i Pontypridd, vilket i sin tur innebär billiga böcker! Yay! :D Jag köpte tre, och betalade 2 pund styck. Vilket är ca 20, 23 kr. En bok som hette 31 Dream Street av Lisa Jewell (Den har du läst, har du inte Michele? Jättebra bok! Jag har redan läst ut den :P), en som hette The Nanny av Melissa Nathan och A Walk to Remember av Nicholas Sparks. Jag har hört att den filmen ska vara fantastisk så det ska bli kul att läsa boken.

På kvällen var det utgång på puben igen men jag var inte med så länge. Inte ens länge nog för att komma in på puben men det berodde mest på att folket bestämde sig för att knalla in till Pontypridd och kl var redan närmare 22.30. Jag skulle in till London på lördagen så jag ville inte vara ute så länge. Men det var kul ändå att bara hänga med fram tills de gick till Pontypridd. Vi måste ha varit ett gäng på 30 eller 40 stycken som gick tillsammans, alla elever från andra länder. Vilken känsla att vända på huvudet och se så många människor omkring sig, alla supertrevliga och alla på väg åt samma håll. Jag har aldrig umgåtts i så stora gäng förut. Det är bara så kul att så många människor kan komma överens! Så var det inte på min förra skola, direkt...

Och på lördagen, igår, var jag som sagt i London! Keekee och Anna (kompisar från Sverige) var i London på semester så jag åkte in dit för att träffa dem och umgicks med dem hela dagen. Först var vi vid Buckingham Palace för Anna hade inte sett det. Vi kom dit precis till vaktparaden, så vi hade världens timing. Här kan ni se dem marschera:




Deras hattar är ju bara för roliga.

Efter Buckingham Palace var vi på Harrods och sen resten av dagen ute vid Camden Town där de har massa secondhand saker och andra billiga saker. Jag köpte faktiskt ingenting på hela dagen men det är förstås inte som om jag har råd att köpa någonting heller... :P Kl 19.45 gick mitt tåg tillbaka till Wales så jag tog adjö av mina vänner, satte mig på tåget och var framme i Treforest vid campus kl 22.30 på kvällen. Eline hade sms:at mig om att något skulle hända på Student Union på kvällen så jag gick dit direkt för att göra henne sällskap. Det var en riktig fest! Jag trodde att det bara skulle vara något mindre som hände men festen var i full gång när jag kom dit och stället var så fullt att man inte ens kunde komma in. Jag fick vänta en halvtimme eller så en trappa ner i baren tills de ropade ut mitt nummer. Lite som en dragning, eller liknande. Fast jag hade sällskap, så det var okej. Jag träffade på 2 killar som jag pratade med och senare även Brian, en av de tyska killarna från torsdagen och en annan kille som heter Andy som jag också träffat tidigare i veckan. Och tillsist fick jag komma in!

Det är roligt när man har varit här en vecka nu för jag börjar känna igen olika människor och vet till och med vad många av dem heter, så jag hälsade på folk till höger och vänster när jag gick genom rummet. Jag hittade Eline, som var med den andra svenska flickan Disa, och vi sa: "Lika bra att vara sociala och lära känna ännu fler" så vi kastade oss på första bästa vi fick syn på. Vilket var en kille som stod helt ensam. Det visade sig att han var ensam för att hans kompisar var ute och rökte, vilket han inte gör, och han var mer än glad över att få sällskap. Steven hette han och vi pratade med honom jättelänge tills hans vänner kom tillbaka (Felix, Paul och Avi) och sedan satt vi med dem tills stället stängde kl 1. Det bästa var att de var engelskmän, nyss anlända samma dag, så skolan början fyllas med lokalbefolkning nu också och inte bara internationella elever längre. Jag hade jättekul hela kvällen och sen vid stängning träffade jag på en av de tyska killarna, Matti, igen. Han bor bara någon port bort från mig så han bjöd in mig i deras kök där vi två satt och pratade med en annan kille (också engelsk) som hette typ Pesa eller nåt till efter kl 2. Sen gick jag tillbaka till mig och föll i säng.

Och ja, mamma och pappa, den här gången var jag faktiskt lite påverkad. Inte full! Men påverkad :P. Och jag hade otroligt roligt hela kvällen. Vilket jag tycks ha nästan varje dag och kväll här än så länge. Jag stormtrivs med alla dessa nya människor, med mitt rum - som ser ut så här:




Och med alla nya människor, med allt! Jag verkligen, verkligen trivs. Så det finns inget att oroa sig för än. Dessutom borde skolan sätta igång lite smått imorgon så då har jag snart nya saker att berätta om. Vi hörs. Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :D

Kommentarer
Postat av: Mamma och Pappa

Det är så roligt att läsa din blogg. Det känns som om vi var med dig där i Wales (fast det hade nog sett konstigt ut med två gamlingar på alla fester).Tur att skolan börjar på riktigt nu så att det blir lite ordning på torpet.Det är klart att vi saknar dig här hemma, men när vi ser hur bra du har det så känns det ändå helt rätt. Puss och kram!

2008-09-21 @ 18:20:56
Postat av: michele

Haha du verkar trivas som fisken i vattnet:) saknar dig!!!! men jag kommer o hälsar på dig snart!!!

Jo jag har läst den boken, vist är den super bra! :D man skrattar liksom o blir glad vilket som du vet inte är så vanligt i mina böcker;D

Men vi måste höras snart!vill berätta massa saker för dig!!! Mamma och Deepak har förlovat sig!! skicka sms men de kom inte fram:S

du kan väl maila mig kanske?

Pusskram!

2008-09-21 @ 22:20:28
Postat av: Tezz

Saknar dig gumman!! du verkar ha det bra där borta iaf, men ta de lugnt me killarna ;)

jag får komma & hälsa på dig sen när mitt jobb har blivit lite bättre & sådär :)

Puss & Kram, love love love.

2008-09-23 @ 21:27:22
URL: http://tezz89.blogg.se/
Postat av: Das Brôr

oj det var fan vad du hade kul nu då! själv sitter man ju här och på min höjd spontandricker whiskey med diverse halvnötter (isak! ;)) framför tvspelet med en hög navelludd i handen.

skönt att du trivs så bra! och att du träffar så mycket trevligt folk :).



men nu måste du ju uppdatera igen och berätta hur det går nu när du börjat plugga ;)



hah! ha det bra! pusskram

2008-09-24 @ 12:36:22
Postat av: Lisa

Jisses vad mycket kul! Blir nästan lite småsugen på att också hoppa på något år på Glamorgan...

Lycka till i fortsättningen med socialiserandet (den vänskapliga varianten, inte den politiska...)!



Ps.Jag vill se en bild på vart min tavla sitter! Bäst för dig att den inte ligger gömd någonstans bland packlårerna ;) .Ds.

2008-09-24 @ 16:27:05
URL: http://creatrix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0